Autor Téma: LEGO City 60404 Hamburgerový truck  (Prečítané 408 krát)

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
LEGO City 60404 Hamburgerový truck
« : 19. Január 2024, 09:33:09 »
Len tak pre radosť som si kúpil setík CITY 60404 Burger Van. Je to tohtoročná novinka a zaujala ma svojou nápaditosťou už na prvý pohľad. Keďže už mám dávnejšie set „Pizza Van“ 60150 a nejaký ten stánok s hotdogmi aj sa mi hodí do série vozidiel rýchleho občerstvenia.

Setík je to vcelku jednoduchý, no v jednoduchosti je krása. Doba stavania nepresiahla asi ani pol hodinku. Návody na skladanie sú dva. Jeden obsahuje návod na autíčko a druhý na stánok v podobe hamburgeru.

Autíčko napriek jeho jednoduchosti je vydarené a mne trochu pripomína upravený americký pick up od Forda z 50 – tych rokov i keď s kratším „nosom“ a bez pickupovskej korby. Čiernu farbu nádherne dopĺňa coolová ozdoba karosérie v podobe plameňov. Tu som zažil prekvapenie č. 1. Plamene sú „printed“  (y)  :o a nie nálepky! Pri takomto mini setíku som to nečakal a hneď po otvorení škatule som hľadal nálepky. Najprv som sa vyľakal  :-\ , že ich nedodali, no až následne mi to docvaklo.  :oldman:

Kiosk s občerstvením je taktiež skvelo navrhnutý a je v podobe hamburgeru. Kiosk sa dá od trucku jednoducho oddeliť a tak je to taký setík dva v jednom. Farebne je premakaný a jednotlivé farby predstavujú vrstvy hamburgeru od žemle, mäska, rôznej zeleniny, kečupu - omáčky, syra až po sezamové semienka na vrchu žemle. Interiér kiosku je jednoduchý a možno by si zaslúžil trochu viac detailov, ako pri už spomínanom pizza vane. Jeho hamburgerovitosť je však autentická, farebne dokonalá a spolu s čiernym nákladiakom je to paráda. Diel predstavujúci reklamu t.j. hamburger nad okienkom kiosku je opäť na moje veľké prekvapenie potlačený dielik (y)  :o  a nie nálepka ako som pri kúpe tohto setu predpokladal.

Že sú to printed dieliky je vynikajúce, nakoľko pri pizza vane som zistil, že nálepky sa už začínajú samovoľne odlepovať, čo je nemilé prekvapenie, nakoľko tie nálepky dotvárajú farebnosť a celkový look setu vo výraznejšej miere. Bez nich ten setík niečo stratí. Pri nálepkách stále nerozumiem tomu, ako to má lego nastavené. Na jednej strane vedia aj do setu za pár EUR dať neskutočne dobré printy a na strane druhej set za stovky EUR má plno nálepiek.  V malých aj veľkých setoch však stále prevládajú len nálepky.  :oldman:

K setíku sú dve figúrky – predavačka hamburgerov vo firemnej uniforme a šiltovkou z ktorej vyčnieva pony tail čiže copík a chlapík – zákazník s obrovským hamburgerom v ruke. Mimochodom aj tento hamburger ma printed dielik a to konkrétne vrchnú časť žemle so sezamovými semiačkami.  (y) Pri tomto figovi som zažil prekvapenie č. 2. Típek má načúvacie zariadenie v najnovšom high – tech prevední. Tu sa len zamýšľam, že figovia s nejakým telesným handicapom v legu pribúdajú. Pribúda vozíčkarov, v setíku, ktorý som opisoval v predošlej recenzií t.j. vo Fresh markete je típek asi prvý krát s high – tech protézou a teraz je tu típek asi prvý krát  s high – tech načúvatkom. 

Záverom môžem fanúšikom city a autičkárom tento setík vrelo odporúčať. Získate vcelku lacný a netradičný set v podstate dva sety v jednom. Krásny kiosk v podobe hamburgeru a vydarený nákladiak v retro štýle.

Prikladám aj zopár oficiálnych obrázkov (nie mojich foto) len pre ilustráciu toho, o aký set sa jedná a foto pickupu, ktorý mi trochu nákladiak v tomto sete pripomína.


Odhlásený Jammo

  • Príspevkov: 454
Re: LEGO City 60404 Hamburgerový truck
« Odpoveď #1 : 19. Január 2024, 10:46:14 »
podarený prírastok medzi foodtrucky  (y)

Odhlásený kamil

  • Príspevkov: 416
Re: LEGO City 60404 Hamburgerový truck
« Odpoveď #2 : 22. Január 2024, 12:29:18 »
Vdaka za recenziu  (y)
Aj mna ten set zaujal, ked som ho prvy krat videl.
A presne, auticko mi hned pripomenulo F100 - myslim ze dizajneri sa nim nechali inspirovat.
Nepritomnost nalepiek ma prekvapuje. Myslim ze ide o jeden z najvydarenejsich City setov v poslednom obdobii.