Autor Téma: Friends  (Prečítané 25401 krát)

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Re: Friends
« Odpoveď #75 : 03. Apríl 2022, 21:54:25 »
A nemal byť ten posledný raketoplán už posledný v Legu ...  ???

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Friends
« Odpoveď #76 : 03. Apríl 2022, 22:16:37 »
No neviem ci to s tým aktivizmom nepreháňaju- veľa báb nebude asi zaujímať kozmické lego...podobne pretláčali do friends autíčka a bol to prepadak... friends je silne vo farebných domcekoch, zábavné parky, koníky a pod, toho nech sa držia...

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: Friends
« Odpoveď #77 : 04. Apríl 2022, 11:45:37 »
To som nechapal uz pri tych autickach. Take trochu nasilu. Friends ma byt z mojho pohladu "Dievcenske City".

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Friends
« Odpoveď #78 : 04. Apríl 2022, 11:54:32 »
To som nechapal uz pri tych autickach. Take trochu nasilu. Friends ma byt z mojho pohladu "Dievcenske City".

baby nebudu nikdy na auta, techniku a podobne zalezitosti... nikto babam nezakazuje sa tomu venovat, ale proste k tomu neinklinuju a technika ich nebavi. Namiesto toho, aby sa robili taketo umelo angazovane sety, tak by sa mala venovat pozornost vzdelavaniu deciek v IT oblasti, lebo na jednej strane sa drtia traviacu sustavu nejakeho zivocicha, co vyuzije tak 1% z nich, na druhej strane nezvladaju moderny IT svet, nevedia poriadne komunikovat, nevedia ako platit, lahko sa nechaju dobehnut podvodnikmi, atd. - chalani sa k tomu dostanu skor prirodzenym zaujmom, ale baby su v tom casto doslova stratene... a nemalo by to byt len na zaujme postavene, mal by to byt zaklad vyucby v skolach, lebo to potrebuju vsetci. Nehovoriac o ekonomickych a pravnych zakladoch, ktore ignoruju v skolach.

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 504
Re: Friends
« Odpoveď #79 : 05. Apríl 2022, 01:59:54 »
Co to je za zpátečnické kecy :) ? Z kterýho pralesa vylezli :) ? Je rok 2021. Řiká ti třeba něco jméno Eliška Junková ? Slavná automobilová závodnice ?
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Eli%C5%A1ka_Junkov%C3%A1

 Nebo co tahle dáma: 

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/617418/nejrychlejsi-zavodnice-39-sveta-zemrela-pri-bouracce-kdyz-se-snazila-prekonat-rekord.html

Česká závodnice na Dakaru: https://www.sport.cz/clanek/moto-rallye-ceska-zpevacka-zlodejkou-v-pousti-premluvi-k-dalsi-akci-otce-3063244

Sestry Kolocovy (truck & nascar) https://www.denik.cz/motorismus/buggyra-vstupuje-do-nascar-sestry-kolocovy-se-stanou-nejmladsimi-zavodnicemi-202.html

& nejvznešenějši automechanička/saniťačka : https://www.driving.co.uk/news/her-majesty-the-queen-at-90-the-cars-of-queen-elizabeth-ii/

Truckerka: https://www.auto.cz/jak-se-zije-krasne-kamionacce-respekt-jsem-si-fakt-vydrela-136777

A teda znám dost "bab"co řizení milujou....

Plus nemluvím o pilotkách (sám mám jednu v širši rodině) a austronautkách... a do technických věd patří i architektura... třeba v Praze teď v centru staví velký komplex podle Zahy Hadid...

No a třeba tahle dáma nejen, že má 3000 hodin na helikoptérách, ale i velí letadlovce:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/bauernschmidtova-uss-abraham-lincoln_2201051203_pj

Prostě to co si napsal, je evidentní pitomost. Ženy se kolem letadel a aut motají přes 100 let. Jo i úplně první auto řidila tehdy žena - paní Benzová...takže je to vic než 100 let...

A ajťaček je docela dost... i AMD řídí žena... Lisa Su - inženýrka.

V gamingu je třeba vlivná postava Jade Raymond...






« Posledná zmena: 05. Apríl 2022, 02:06:36 od PC CZ »

Odhlásený Anupew

  • Príspevkov: 367
Re: Friends
« Odpoveď #80 : 05. Apríl 2022, 06:43:02 »
Výnimka potvrdzuje pravidlo. :oldman: Tie jednotky percent predaj nespasia :)
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Odhlásený Bača

  • Príspevkov: 213
Re: Friends
« Odpoveď #81 : 05. Apríl 2022, 11:31:21 »
Co to je za zpátečnické kecy :) ? Z kterýho pralesa vylezli :) ? Je rok 2021.
Nikto nepovedal, že na to ženy nemajú. Iba to, že k tomu neinklinujú, takže nie je nutné hneď hysterčiť, preliezať internet kvôli odkazom, považovať ostatných za tupcov, odvolávať sa na miznúce pralesy a rok 2021.
Okrem tých pár technických hrdiniek si veľmi cením ženu, ktorá sa venuje svojim deťom. Táto úloha mala už v praveku veľkú úctu. Hoci aj dnes ide o najdôležitejšiu úlohu ženy, je to neprestížne a finančne nedoceňované. Dúfam, že Lego niekedy vydá set “mothers are awesome”. Nie, nevydá, a tu by bolo treba sa aktivisticky ozvať.

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: Friends
« Odpoveď #82 : 05. Apríl 2022, 12:07:19 »
Tak tak. Urcite su uz baby na tom lepsie ako ked som bol na strednej. To bolo tak 15 rokov dozadu a vtedy by si mozno jedna z triedy vedela k filmu stiahnut titulky z www.titulky.com
A to uz ani nehovorim o samotnom filme, to bolo scifi  :D

Ale stale ich technika urcite laka ovela menej ako pre nich beznejsie a zaujimavejsie veci, co zas my chalani tak nejako neocenime. Modne prehliadky, nakupovanie a striedanie siat, starostlivost o zvieratka, deti...atd - co su mnohe Friends sety a su velmi pekne! Takze nech sa len pekne drzia toho.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Friends
« Odpoveď #83 : 05. Apríl 2022, 13:16:55 »
Co to je za zpátečnické kecy :) ? Z kterýho pralesa vylezli :) ? Je rok 2021. Řiká ti třeba něco jméno Eliška Junková

tak takyto mimo nazor som uz tu dlho nevidel...
ako suvisi to, ze sa najde par zavodnic ci kozmonautiek s tym, ako masovo su tieto povolania vyhladavane zenami? to ze nejaka baba zavodi na autach, tak vdaka tomu si kopu dievcat bude zelat auticko namiesto babiky? to vazne si myslis? okrem toho, vsadil by som sa o milion, ze tu zensku zavodkynu pozna viac muzov ako zien. pre zeny je auto proste len priblizovadlo z bodu A do bodu B, bez pridanej hodnoty. A raketa je len blbost vypustena do vesmiru za velke prachy, ktore sa mohli pouzit inak. aj ten set Women of Nasa ledva dokazali naplnit zenami, ktore vacsinou ani nikto nepozna, a uz vobec ten set nezaujimal baby...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Friends
« Odpoveď #84 : 05. Apríl 2022, 14:54:14 »
V (aktuálne známej) ponuke Friends na tento rok je teraz cca 15 setov bežných a pár ďalších. Plus nehovoriac o témach ako Disney a pod.
Z toho je 1 (slovami jeden) set je takýto. Zvyšok ponuky (podľa konzervatívneho gusta) zďaleka presahuje finančné možnosti aj bohatších ľudí nieto bežných.
Tj by sa to dalo kľudne obísť, ale nie ... niektorí tu majú potrebu projektovať svoje konzervatívne názory na vytváranie hračiek dievčatám.

Z toho pohľadu, tie prvotné reči o tom že "predsa len" nejaký zlomok dievčat tomu inklinuje sú jalové, pretože podľa toho zvyšku textu a aktivity vyburcovanej týmto setom niektorí tomu zlomku z dievčat čo majú "nekonzervatívne" záujmy nedoprajú ani to jednociferné % setov z klasickej ponuky.

PS. ešte aj pri tých nenávidených motokárach to boli len 4 sety z cca 30, ani nie naväčšie...
« Posledná zmena: 05. Apríl 2022, 15:12:00 od papluh »

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 504
Re: Friends
« Odpoveď #85 : 05. Apríl 2022, 18:49:23 »
Prvně mi to s tím setem zaměreným na mateřství přišlo divný, ale pak mne napadlo, že super by byl set s mamčama a capartama napříč dějinami. Od pravěku po budoucnost. Maminy a déti v historických odévech, to by bylo super jako fig pack plus zviřátka k tomu.

Papluh-souhlas !

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: Friends
« Odpoveď #86 : 05. Apríl 2022, 19:34:37 »
Akoze mne to je jedno, len virtualne krutim hlavou, ze naco to robia. Sami seba pripravuju o zisk, ktory by mali urcite vyssi ak by aj tie 4 autickove sety nahradili niecim "normalnym a beznejsim" pre Friends.

Odhlásený Inst

  • Príspevkov: 357
Re: Friends
« Odpoveď #87 : 05. Apríl 2022, 22:05:55 »
Čo ak im nejde iba o zisk, ale aj o to, aby ponúkli každému dieťatu hračku, ktorá ich baví/vystihuje najviac?
Nech sú "dievčenské" sety o pretekaní, vede, policajtoch a podobne. "Dievčenské" je naschvál v úvodzovkách, lebo TLG predsa len pred nedávnom vyhlásilo, že budú postupne odstraňovať delenie na chlapčenské a dievčenské sety. Friends s tým rýchlo začalo, plus zahŕňajú figúrky s rôznym druhom postihnutia, aby si tam deti s postihnutím našli to svoje.

Fakt, ako napísal PC CZ (ktorému sa niekedy divím, že sa tu ešte stále snaží), ako sa vám darí v 2022 tak rozmýšľať?

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Re: Friends
« Odpoveď #88 : 05. Apríl 2022, 22:10:05 »
Im ale ide hlavne o zisk...  :oldman:

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Friends
« Odpoveď #89 : 05. Apríl 2022, 22:23:27 »

Fakt, ako napísal PC CZ (ktorému sa niekedy divím, že sa tu ešte stále snaží), ako sa vám darí v 2022 tak rozmýšľať?

Omg, skúsim ešte raz. To ze sa pomenuje nejaká realita, neznamená to ze je to správne ako to je, ani ze není správne to zmeniť. Kebyže spravia winter set a dajú ho len ako exkluzivitu pre Afriku a pozastavime sa nad tým, tak to neznamena ze černochom nedoprajem lego alebo sneh, nedajbože ze som rasista, a naopak nebudem tu dávať "argumenty ", ze na Kilimandzaru je sneh, ale ze je blbosť vyrábať set pre malý trh v danej téme.
Ale niekedy mám pocit, že byt moderný v 21.storoci znamená si klamať a prefarbovat skutočnosť na virtuálnu, ktorá je ta správna moderná - hoci mimo realitu.
A v prípade takýchto setov mám pocit, ze nejde ani tak o zisk, ale o odfajknutie povinných bodov pre angažovanosť.. niečo ako nezmyselné bio-eko primesy do výroby dielikov (čo tam po kvalite).