Autor Téma: NXT zberac plechoviek  (Prečítané 3351 krát)

Odhlásený egres

  • Príspevkov: 52
NXT zberac plechoviek
« : 28. Marec 2012, 14:39:47 »
tento vytvor sice nie je az tak zaujimavy svojim vyzorom, ale funkcnostou. jednak je dost pevny, kedze jeho ulohou bude zbierat plechovky vaziace okolo 160g a jednak islo skor o programovanie a osetrenie stavov. oproti otatnym vytvorom v tomto fore nie je lakavy pre oko, ale ukazuje, ze z LEGO-a sa daju robit taj taketo veci.

tu je video z jedneho z prvych pokusov o sledovanie ciary:


a tu uz aj s detekciou krizovatiek, kde chodi dokolecka okolo jednej bunky:
« Posledná zmena: 28. Marec 2012, 14:46:05 od egres »

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: NXT zberac plechoviek
« Odpoveď #1 : 28. Marec 2012, 16:39:13 »
Tak som si este raz a lepsie precital pravidla a som sklamany. Myslel som, ze sa da chodit len po ciarach, ale ako som zistil, tak sa da ist hocikade. Takze zmena strategie - cez sonic senzor najdi najblizsi objekt a vyber sa ronvno k nemu, uchop a naspat :) a tak dokola.

Odhlásený egres

  • Príspevkov: 52
Re: NXT zberac plechoviek
« Odpoveď #2 : 28. Marec 2012, 20:30:59 »
no to by bolo dost zlozite potom najst tu spravnu ciaru kam to priniest. ale ano, bolo by to inziniersky elegantne  ;)

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: NXT zberac plechoviek
« Odpoveď #3 : 29. Marec 2012, 09:58:07 »
No ty si tu expert na roboty, mas s nimi bohatu karieru  >:D ale je to velky problem si pamatat prikazy posielane motorom a potom ich zopakovat v opacnom poradi? Nehovoriac u uplne najviac najlahsej ceste - vyraz priamo k plechovke, zapamataj si len cas cesty a rychlost, objim plechovku a tahaj ju naspat :) do minuty musis mat vsetky plechovky doma :) samozrejme tosku to asi bude kazit super, ale velmi rychlo a lahko vies ukradnut aj jeho ukoristene plechovky :) A ked mas problem s tymto, tak len jednoducho pocitaj kolko krat sa zmenila farba povrchu a pri ceste naspat odpocitavaj :)

si to asi predstavujem ako hurvinek valku  ;D ale fakt je, ze kym sa super bude motat po ciarach (a vacsina asi bude), tak by si stihol ukoristit par plechoviek. Size asi nebudu body za elegantne tanecky, ale 5:0 skore to isti :) a potvrdi jasnu dominanciu.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: NXT zberac plechoviek
« Odpoveď #4 : 29. Marec 2012, 12:22:23 »
Mas moj obdiv. Tiez mam doma tuto sadu NXT, ale este som nic nepostavil. :( Aj ked sa uz 2 roky chystam... kupil som si pred rokom uz aj akumulator, aby som nemusel kupovat baterky, ale furt som sa nedokopal k tvorbe.

Odhlásený egres

  • Príspevkov: 52
Re: NXT zberac plechoviek
« Odpoveď #5 : 01. Apríl 2012, 13:45:47 »
klf: treba zacat podla mna s tymi, co su v navode. resp ja som postavil toho co stirela gulicky a zacal som chodiaceho panaka, ale toho som ani nedostaval, nejak som sa zamotal pri nohach :) najvaci problem som mal s prechodom na tie nove technics "beams" namiesto starych s cuplikmi navrchu, ale par postavenych velkych sad za posledne roky (bager, unimog, 4 napravovy zeriav) a nejak sa mi to dostalo do krvi uz.

mikel: :)))) presne, ako hurvinek valku. ;) ale ne, problem je, ze sa neda spolahnut, ze ked mu povies, ze sa mas otocit o 180stupnov ze sa aj otoci o tolko. a medzi 170 a 180 je zasadny rozdiel ak ides meter takto. a to iste aj so zaznamenavanim zmeny farby pod nim, proste to nestiha, ak by isiel rychlo, tak sa kludne moze stat, ze ta 15mm siroka ciara prejde pomedzi 2 zavzorkovania snimacov a konec, uz nevies kde si.

kazdopadne, tu je video, za cca 30 sekund je schopny obehnut zasadny kus hracej plochy. este musim ist otestovat na demo drahu, ako to pojde.


Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: NXT zberac plechoviek
« Odpoveď #6 : 01. Apríl 2012, 14:05:47 »
aaa, tak pozeram, ze uz mas jasno. obehnes celu plochu, na jeden supo pozbieras vsetky plechovky a budes s nimi do konca jazdit aby ich super nemohol zbierat a pred koncom len presunies na svoju domovsku ciaru :)

jo, som si aj myslel, ze tam bude problem nepresnost, ale otacat by sa nemusel. a mozno ani pocitat ciary, stacil by cas a naspat by cuval ten isty cas, pred koncom by mohol spomalit aby bol schopny zachytit ciaru.