Autor Téma: PayPal  (Prečítané 8726 krát)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
PayPal
« : 13. Marec 2015, 12:18:42 »
Doteraz som nemal s PayPalom ziadny problem, avsak toto sa nedavno zmenilo. Predal som cez BL do Azie set do 200e. Aziat nechcel poistenie. Tovar mu prisiel poskodeny - otvorena krabica, vykradnuta, poprelepovana. Aziat mi napisal, na co som mu ja odpisal, ze smola - ze asi to vykradli niekde na poste/colnici. Chcel po mne peniaze. Odpisal som mu, ze to nemal poistene - smola. Kratko na to mi PayPal zablokoval vsetky peniaze na ucte. Aziat len nahlasil PayPalu ze v akom stave mu dosiel tovar (PayPal mi to automaticky preposlal), ziadali moju reakciu (vsetko roboticke odpovede), kde som si mohol vybrat z 2 moznosti: zaplatit 200e (cena + postovne co Aziat zaplatil), alebo eskalovat (vystupnovat) pripad na kontrastaznost. Samozrejme som pripad eskaloval. Nik sa viac so mnou nebavil, len mi dosla automatizovana odpoved, ze pripad vyhodnotili tak, ze mam zaplatit. Tak som ich kontaktoval, popisal som kde sa obchod udial a ze kupujuci neziadal poistenie. Nic, ziadna odpoved. Tak som napisal druhy mail, kde som uz do povodneho zaclenil carovne slovicka "police" a "ïnterpol". Cuduj sa svete - zrazu prisla odpoved od ziveho cloveka. Medzitym som si s Aziatom vymenil este par mailov, kde som sa mu snazil vysvetlit, ze pochybil on. Nezaujem - nakoniec sme sa dohodli, ze mu vykompenzujem 40e. S tymto sme sli na PayPal, kde ma kontaktovali, ci je to pravda ze sme sa dohodli a ci suhlasim. Tak som zaplatil 40e (uplne nevinne) a odblokovali mi kointo.

Ake z toho plynie poucenie? Asi take, ze ja ked nakupim tu od matta na BL tovar za 200e, zaplatim cez PayPal a nasledne podam na PayPal staznost ze mi tovar dosiel poskodeny, matt bude v prdeli! Staci podat staznost na PayPal a mate vyhrane! Predavajuci nema sancu. Ohanat sa s BL nema vyznam - nejaky BL PayPal absolutne nezaujima. Kontaktovat BL nema tiez vyznam, lebo u nich vsetko prebehlo ako malo a oni zas nemaju s PayPalom nic spolocne. Dost smutne. Ziadna ochrana predavajuceho, ale na to som uz ako obchodnik zvyknuty aj u nas.
« Posledná zmena: 13. Marec 2015, 12:43:50 od KLF »

Odhlásený phoenicis

  • Príspevkov: 1080
  • May the Brick be with you ;)
    • Brick-Wave
Re: PayPal
« Odpoveď #1 : 13. Marec 2015, 12:36:47 »
Na margo tohto som minule nakupoval u jednej pani na BL (mám pocit, že bola z Holandska), ktorá to mala vymyslené celkom dobre (asi sa jej stalo niečo podobné). Tá odo mňa žiadala, aby som ja pri PayPal prevode uviedol v správe pre príjemcu, citujem:
Citovať
I take full responsebility on lost mail
Keďže prvýkrát sa mi "podarilo" poslať prachy bez tej správy (nechtiac - zabudol som), tak mi ich refundovala s tým, že som to neuviedol. Je asi vhodné toto žiadať od každého záujemcu, ktorý si nevyžiada poistenie...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: PayPal
« Odpoveď #2 : 13. Marec 2015, 12:58:49 »
No keď sa pozreš po BL tak rozpoznáš ľudí čo stým majú vlastné alebo naštudované skúsenosti tak, že bez poistenia neposielajú. Dokonca mi raz jeden povedal, že do našich krajín neposiela ani s poistením, že mu za tie prachy nestojí sa ani naťahovať s poštou o náhradu, najma pri "úspešnosti" zásielok do týchto končín (nechal som si to poslať do Nemecka do práce potom).

Ono keď sa začítaš po nete, tak je tam kopec info o podvodníkoch čo takto cielene na predajcoch skrz Paypal ryžujú.

Inak neviem čo všetko tam bolo vykradnuté, ale zaujímavé je, že sa spokojil len so 40E za 200E zásielku.

Odhlásený matt251

  • Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
Re: PayPal
« Odpoveď #3 : 13. Marec 2015, 14:54:40 »
Tak  toto je skutocne moc. Myslel som ze ked posielas s doporucenim si automaticky kryty. Kupujuci podpisal ze zasielku prevzal a potvrdil ze je vsetko v poriadku. Tym padom NEMA narok na ziadne odskodnenie. Je to vsetko na zvajomnej dohode medzi predavajucim a kupujucim.
V tomto je PP absolutne svina ze takto reaguje, ale som rad ze si to vyhral.

Na mna sa PP tiez vysral ked som preposlal ze zakaznik si zvolil obycajnu zasielku na vlastne riziko (preposlal som detail objednavky kde to bolo uvedene) Absolutne ziadna reakcia. chceli len podacie cislo. Ale toto co spravili tebe je absolutne svinstvo.

Osobne uz automaticky davam poistene, vsak je to len priplatok + 0,50 € (do 100€) . Samozrejme neda sa do kazdej krajiny poslat.
A hlavne, ako som raz uviedol, VSETKO balim do baliaceho papiera. Krabica prelepana paskou sa da otvorit zospodu a vyrabovat a nasledne bez poskodenia zalepit naspat.
ten kto chce otvori aj papier, ale je to predsa lepsia ochrana ked tam ten papier je.

Papluh.
Mna raz Ebay US predajca odbil s tym ze  "neposiela do zaostalych krajin byvaleho ZSSR, nebude riskovat stratu zasielky"

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: PayPal
« Odpoveď #4 : 13. Marec 2015, 17:07:37 »
Mne sa zas stalo, ze american reklamoval nedodanie zasielky, paypal automaticky zablokoval ucet, ja som mu poslal tracking number, zistil som, ze sa mu snazili marne dorucit zasielku, ale nijako nereagoval, tak uz to vyzeralo zufalo - ze umyselne neprevzal zasielku a aby tak stornoval obchod. Nastastie to potom prevzal a vsetko sa urovnalo. Ale to riziko je znacne, ak to bezi ako pisal KLF. Myslel som si, ze posielat doporucene a mat tracking number je dostatocna ochrana - ze ma clovek doklad o zaslani zasielky. Ale vidno ze to nestaci. Ale podla mna je to svinstvo, ze viac chrania kupujuceho, lebo u predavajuceho vstupuje do hry aj osobitna hrozba - zle hodnotenie na BL, takze ked spravi nieco umyselne, tak uz ma zle hodnotenie, a to nestoji za to, aby kvoli par sto euram pochoval obchod s historiou. Kupujucemu je to jedno, ake dostane hodnotenie, moze si spravit 10 dalsich registracii a tam historia a pocet hodnoteni nehra az tak rolu...
Rozmyslal som co s tym - napr mat konto paypalu len s malou sumou, vzdy prijatu platbu previest inde - riziko je, ze paypal je sparovany s kreditkou, takze tam by automaticky siahli na bankovy ucet - tj musela by ta kreditka byt viazana na ucet s  minimalnym zostatkom. Otazne je, ci ma paypal nejaku ochranu, napr ze nedovoli previest celu sumu z paypalu skor, ako prejde ta lehota na reklamaciu (tusim 60 dni), mne to dovoli prevadzat, ale mozno tam je nejaky minimalny limit. Pripadne mi mozno stopnu konto, ak klesne ucet, na ktory je viazana karta, pod nejaku hranicu...
Je to smutne, ze treba takto ofajavat system, ale fakt to riziko je velke - moze sa s tou zasielkou stat milion veci, a tusim vacsina krajin ani nema poistenie - a to aj velke europske krajiny. Pripadne ma ta krajina poistenie, ale len pri balikoch, a ked sa posiela nieco mensie cez lacnejsiu variantu "list", tak je s tym potom problem...

Odhlásený killco

  • Príspevkov: 387
    • Brickset
Re: PayPal
« Odpoveď #5 : 13. Marec 2015, 23:12:33 »
Bol som podobne okradnutý síce len o 10 €, ale podobne. Kupoval od mňa Mexičan čo nemal ani 1 feedback na BL. Chcel to not registered a tak to aj išlo. Po 3 týždňoch žiadal cez paypal refund money a ja som nemal šancu tomu zabrániť. Odvtedy som zmenil pravidlá na BL shope a všetko sa posiela ako registered letter. Ak chce niekto economy, tak musí platiť cez IBAN. Tak to majú zavedené mnohé európske shopy čo som pozeral.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: PayPal
« Odpoveď #6 : 14. Marec 2015, 00:08:30 »
Nielen shopy, na Vianoce som bol poverený nákupom určitých starších setov a vďaka firemnému sídlu v Nemecku (pozdravujem našu sekretárku  >:D ) som bral kopec vecí z nemeckého ebay-a. Či už súkromný predajca alebo priekupník (asi 50:50 pri 10 obchodoch) tak okrem 1-2 to šlo všetko cez IBAN. A to že väčšina posielala len do Nemecka už ani nekomentujem, na druhú stranu bola menšia konkurencia.  ;D

Odhlásený SkiFi

  • Príspevkov: 617
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
Re: PayPal
« Odpoveď #7 : 14. Marec 2015, 17:55:45 »
prave som dostal na BL objednavku do Hong Kongu od noveho uzivatela za 190 € .. tak som mu napisal ze poistenie alebo "I take full responsebility on lost mail" ..
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

Odhlásený phoenicis

  • Príspevkov: 1080
  • May the Brick be with you ;)
    • Brick-Wave
Re: PayPal
« Odpoveď #8 : 15. Marec 2015, 14:30:43 »
prave som dostal na BL objednavku do Hong Kongu od noveho uzivatela za 190 € .. tak som mu napisal ze poistenie alebo "I take full responsebility on lost mail" ..

Chválim ;) Len správne by to malo byť "...responsibility FOR lost..." - to len pani, u ktorej som robil objednávku, to napísala nesprávne. Ale podstatné je, že je vystihnutá myšlienka.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: PayPal
« Odpoveď #9 : 15. Marec 2015, 18:05:13 »
Mozno ta formulka pomoze "zastrasit" cloveka, ktoremu to nedojde a je slusny. Ale ak bude drzy, ci zlodej tak ti to aspon voci Paypalu nemusi pomoct. Pripomina mi to ludi co si daju veticku na FB, ze nesuhlasia s pozitim ich fotiek a myslia si ze to prebije pravnicinu v niekolkostranovych podmienkach sluzby. Mimo toho ked sme pri slovickareni, co ak zasielka nebude stratena ale vykradnuta ?
« Posledná zmena: 15. Marec 2015, 18:16:18 od papluh »

Odhlásený SkiFi

  • Príspevkov: 617
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
Re: PayPal
« Odpoveď #10 : 15. Marec 2015, 21:38:55 »
nakoniec som sa rozhodol ze si z vlastneho priplatim to 1 € a necham to poistit .. :)
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

Odhlásený matt251

  • Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
Re: PayPal
« Odpoveď #11 : 05. Júl 2017, 22:17:09 »
Mam otazku na predajcov ako je to realne s poplatkami.

Vzdy som si myslel a veril ze poplatky su  3,4 % + 0,35 €.

Odjakziva pouzivam tento calculator, ktory sa doteraz zdal presny... vzdy som vypocital sumu podla neho a sedelo to.
Osobne uctujem poplatky len do 10eur aby sa mi to vobec oplatilo posielat. Vacsie sumy som nikdy neriesil...
Avsak pred par rokmi  som si ale vsimol ze pri vacsich sumach som platil viac.

Napr pri 100€ platbe som zbrucha ratal ze poplatky budu cca do 4€ (real 3,88€). no ked mi nabehla platbe v hrubom 102,10 a PP si strhol 4,94  :o ostal som ako obareny. Zacal som poplatky sledovat  a zistil som ze pri vacsich sumach tie poplatky vazne nesedia.
Na PP som hladal nejake podmienky ako to je ale nic som nenasiel.
Pri sumach do 10€ mi poplatky vzdy sedeli s tym co bral PP a co vypocital calculator az do doteraz.
pri platbe 10,22 podla calculatoru malo brat 72 centov a strhlo  80. Nechcem sa tu hadat kvoli 8centom ale rad by som zistil ako to vlastne v skutocnosti je.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: PayPal
« Odpoveď #12 : 05. Júl 2017, 22:58:07 »
ja mam odsledovane, ze v ramci europy strhavaju cca 3% a mimo europu cca 5 %. Oboje su strasne vysoke sumy na moj vkus.
Niekto mi spominal, ze sa s nimi da dohodnut o 1% nizsie poplatky, ale nemam to odskusane.
Da sa dohodnut s druhou stranou, ze sa posle platba ako friend / family, tj bez poplatkov - ale straca sa ochrana kupujuceho paypalom. Akurat hrozi, ze ked sa takto fici castejsie, dojde upozornenie od paypalu, ze zacnu davat poplatky na vsetky platby, aj znamym...

Odhlásený matt251

  • Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
Re: PayPal
« Odpoveď #13 : 06. Júl 2017, 08:58:03 »
Platba family/friend je ok. Obcas samotny zakaznici mi ju samy navrhuju a ja taktiez.

Pri tejto platbe ale treba mat peniaze priemo vlozene na PP balance. Pokial nemam peniaze a poslem to ako family, peniaze sa odrataju z bankove uctu a ja budem ten, kto plati poplatky. Mam to odskusane.

Odhlásený janicko

  • Príspevkov: 317
  • Petržalka
Re: PayPal
« Odpoveď #14 : 28. Február 2018, 12:51:36 »
About your direct debit authorization
The direct debit authorization is required by regulations in the European Union. By accepting it, you authorized PayPal to automatically pull funds from your bank account to make PayPal payments.

Viete mi prosim niekto vysvetlit, co si eu na nas zase vymyslela?
bye