Autor Téma: Ninjago  (Prečítané 45659 krát)

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Ninjago
« Odpoveď #45 : 21. Jún 2017, 16:21:36 »
Lego Movie mal rovnako strelene sety a figy. Tak isto aj Pirati  karibiku. Elegantne, uhladene sety hladaj v inych Lego radach. PRavdepodobne to bude reprodukcia z filmu, takze nadavaj na film a nie na dizajnerov. Ak dostal dizajner ulohu urobit budovu z filmu tak to asi spravil.

Tiez som chcel povedat, ze to nie je stredoveky trh, ale moderny azijsky trh, plny neonov, putacov a ludi.

No jo, a vsetky sety skoncili v zlavach a dnes po nich ani pes nestekne. Este aj bennyho raketa na styl classic space sa drzi na katalogovej cene.
Mesto zo city sa dalo spravit zaujimave pre decka aj s tretinou dielov...
Ked chceli spravit nieco zaujimave azijske, tak nemuseli robit nejaky tuctovy barak preplacany obchodikmi. To je ako keby spravili vyrez z petrzalky, a nie napr michalsku vezu...

Odhlásený juraj

  • Príspevkov: 234
Re: Ninjago
« Odpoveď #46 : 21. Jún 2017, 16:39:35 »
Ale ved mesto ma kopu inych setov, policajne a poziarne stanice, arkticke laboratoria, vulkany, vlaky, prazdne domceky. Toto je taky sialeny set, ktory si  nemozu dovolit v City rade a  Dufam ze bude do 200e :).

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Ninjago
« Odpoveď #47 : 21. Jún 2017, 16:42:24 »
Ale ved mesto ma kopu inych setov, policajne a poziarne stanice, arkticke laboratoria, vulkany, vlaky, prazdne domceky. Toto je taky sialeny set, ktory si  nemozu dovolit v City rade a  Dufam ze bude do 200e :).

Ano, ale to su city sety s malo dielikmi pre decka, toto je exkluziv.
A tu cenu si zdvojnasob, pozri pocet dielikov a figov...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Ninjago
« Odpoveď #48 : 21. Jún 2017, 17:06:19 »
Už máš press release, https://brickset.com/article/28766/70620-ninjago-city-revealed
299.99 dolárov alebo €299,99  https://shop.lego.com/en-AT/NINJAGO-City-70620

Osobne by som tiež bol radšej ak by sa vymenil Temple a City, tj Temple by dostal 4tis dielov a baseplatu, jazierko a napr otváraciu zadnú stenu. A City by bol len modular size s viac figúrkami. Ale Temple bol pred 2 rokmi a toto je teraz, čas nevrátiš.
Tento set je tu len kvôli NinjaGo Movie, reprezentuje charakter budov čo sú tam a podľa mňa dobre. Obdobne Silent Mary dobre reprezentuje predlohu z filmu, ale film mi nič nehovorí nešiel som naň do kina a ani set nemám, ani pre seba, ani na kšeft ...

Ak sa LEGO Movie predávajú za cenníkovky tak ťa odbremením od jednej MISB Sea Cow za cenníkových 250E...  >:D

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1043
Re: Ninjago
« Odpoveď #49 : 21. Jún 2017, 18:06:09 »
Tak budem tu v mensine ale mne sa to celkom paci ten styl - pekne to zachytava tu azijsku preplnenu strukturu kde sa stare prvky miesaju s novimi. Kupit mozno len cez podporu.
Rozhodne to ale po dizajnerskej stranke nie je ogrcana zlatanina kociek ako mnohe sety sucasnosti -> je to sakra prepracovane a ten vzhlad zlataniny je tam naschval a dobre prepracovany.

Som zvedavy na detaily toho setu. Inakl mozno na nejake futuristicke scenky je to velice solidny zaklad kde si clovek len moze upravit niektore veci a kludne sa to da prerobit na SW Nar Shadda.

Kto najde nech sem hodi ked sa objavia detaily tej stavby a nove obrazky.

OK, nasiel som v tom clanku odkaz na detailne fotky. Je to premakane do najmensich detailov, klobuk dole dizajnerovi - dal si sakra pracu, rozhodne vecsiu ako napr pri dizajnovani poslednych piratskych setov. Je to na TOP urovni porovnatelnej s modularmi. Keby som mal veeeeelmi vela casu a nebol lenivi taksi postavim nieco velmi podobne v SW kabate. Ale skor to vidim tak ze si v podpore zoberiem toto a potom to postupne modifikujem do SW podobi (povymienam napisi za Aurabesh a obyvatelstvo za roznych SW alienov, sortiment v obchodoch pomenim :)(y)
« Posledná zmena: 21. Jún 2017, 18:21:29 od STARHAWK »

Odhlásený Neymar

  • Príspevkov: 134
Re: Ninjago
« Odpoveď #50 : 21. Jún 2017, 18:35:56 »
Vy tu vždy komentujete, akoby sa každý set a každá musela páčiť každému. Mojmu malému synovi sa to páči a chce to...  Ja mám rád modulárne domy, Ideas a veľmi sa mi nepáčia tie sterilné, večne sa opakujúce City sety. Toto sa mi páči viac...

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Ninjago
« Odpoveď #51 : 21. Jún 2017, 18:46:01 »
Už máš press release, https://brickset.com/article/28766/70620-ninjago-city-revealed
299.99 dolárov alebo €299,99  https://shop.lego.com/en-AT/NINJAGO-City-70620


no tak to zlepsuje situaciu... 6c / dielik je dost slusne... keby to este skresali, tak by to zrealnili pre decka...

Osobne by som tiež bol radšej ak by sa vymenil Temple a City, tj Temple by dostal 4tis dielov a baseplatu, jazierko a napr otváraciu zadnú stenu.

suhlas. mali sa vyblaznit pri tom chrame, to sa ovela viac hodi a je to viac afolsky set.

Ak sa LEGO Movie predávajú za cenníkovky tak ťa odbremením od jednej MISB Sea Cow za cenníkových 250E...  >:D

no jo, mame tu este sea cow. Ale ten ide aj za 300e, tj 20% navysenie davno po skonceni setu neni bohvie co, a je to lod a steampunk. Osobne som tomu setu velmi neveril, lebo je viac detsky ako steampunkovy, ale nejakym ludom sa paci... nabeton ak by ho spravili poriadne afolsky, tak dnes ma cenu uplne inde. Vela pri tychto setoch do buducna robi to, ci sa to hodi do nejakej serie (lode, hrady, modulary, SW), akonahle nie, tak neni o to taky zaujem. Osobne si myslim, ze ani temple of arjitzu nebude bohvieako uspesny - predsa len je postradatelny.

Ruku na srdce, ti co to chvalia - kupili by ste si ten set za plnku? Ze to niekto vezme v podpore je total skreslujuce + dotycny si to odmakal ucastou na vystave. Lebo ja som si vsetky sety, co sa mi pacili, aj realne kupil a postavil, aj za plnku (pripadne za omnoho viac, ked som nezastihol dobu predaja)...
« Posledná zmena: 21. Jún 2017, 18:48:09 od mesje »

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Ninjago
« Odpoveď #52 : 21. Jún 2017, 20:04:02 »
Treba si uvedomit, ze toto nie je set pre rodicov s detmi, ale pre AFOLov. Okrem ineho aj kvoli cene. Pozeram sa na to teda ako AFOL. Chram Arujitsu (az na par turistov, ci co to boli) bol zasadeny do doby Samurajov a Ninjov. Toto je ako pisete stavba z Cinskej stvrti v Hong-Kongu, ale potom mi tam nesedia ti Ninjovia. Ano - viem - ma to reflektovat sadu Ninjago. Je to taka zlatanina. Cakal som klasicke mestecko z malych domcekov v style Arujitsu. To by bolo paradne!

Odhlásený TOME

  • Príspevkov: 377
Re: Ninjago
« Odpoveď #53 : 21. Jún 2017, 20:29:41 »
Vyzera to ako Grand Emporium, ktory ovladli činsky squateri a trochu si to vytunili podla seba  :D. Mam zmiesane pocity, lebo mne by sa to pacilo, taka JUNK stavba vsetkeho mozneho, ale aj to musi mat nejaku koncepciu. Pokojne by mi nevadilo aj taketo vertikalne mesto s roznych fragmentov a teda viem o co sa snazili, ale nie velmi sa im to podarilo. Vo finale to ma trochu surrealiny, dadaisticky az detsky charakter, detsky v tom zmysle ze takto vyzera stavba ked sa deti hraju a kombinuju vsetko so vsetkym a vznikne z toho toto, cize co tam dizajnovali? :D Akoby im nejaky pristroj pri stavbe nahodne generoval nasledujuci dielik ktory musia niekam polozit.

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Ninjago
« Odpoveď #54 : 21. Jún 2017, 20:50:56 »
Ako keby to vypadlo z nejakého Blade Runnera, Deus Ex alebo podobného sveta... za mňa to určite dobre kopíruje taký ten ázijský junk štýl mesta.

Vzhľadom na to, že mám stovky hodín v rôznych cyberpunk a pod hrách, kde je takéto lokality opakujú...
Náhoda, ale keď to už spomínaš - týžden dozadu som si rozohral znova po rokoch Deus Ex, HD verziu "Revision", hral si ju? parádne vylepšenie grafiky...povodného som kedysi viac krát prešiel. A zrovna musim utiecť z toho väzenia a dostať sa do Hong Kongu  :oldman:...a áno, tie špinavé uličky vyzerajú hentak podobne štylizované a vysvietené gýčovo.

Takisto filmový Blade Runnerovský Chinatown je podobne vyzerajúci...hru mám ešte kdesi doma, tá kopírovala do bodky film.

Mínus toho setu z mojho pohladu je, že ninjago film a teda aj set je moc detský, viem si to predstaviť realistickejšie a vážnejšie...

Každopádne toto Ninjago City uznávam, že to je po dlhej dobe aspoň niečo nové, lebo tie modulár domy sú už na jedno koleno všetky.... Ale pre mňa osobne to kupovať nemá zmysel, je dlhú dobu už len dieliky cez BL zháňam na MOCy...a to je všetko čo mi od lega stačí - vyrábať diely.

Tá nafúknutá ryba ma pobavila  ;D srandovná je!

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Ninjago
« Odpoveď #55 : 21. Jún 2017, 22:59:22 »
Ten Deus Ex remake som ešte nehral, ale teraz som si ho dal ťahať, uvidíme.

K tomu setu, tu je článok s pár skicami z vývoja
https://www.yahoo.com/movies/lego-ninjago-movie-see-designers-slideshow-wp-123141998/photo-p-capture-scope-ninjago-city-photo-123141687.html

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 504
Re: Ninjago
« Odpoveď #56 : 21. Jún 2017, 23:10:41 »
Kde je problém ? Vždyť to je skutečně takový asijský - japonsko-čínský styl, před časem běžela na kabelovce krátká dokumentární série o Číňanech v Maďarsku (nebo se jděte při návštěvě Prahy podívat do tržnice Sapa) a takhle nějak to přece v asijské kultuře vypadá. Mě se při tom vybavují některé mise z Hitmana nebo Shadow Warriora. pokud někdo chce ve svém městě mít i asijskou čtvrť nebo ulici, tak tohle se tam dost hodí. Nindžové jsou v tomhle případě marginalitou, ostatně Japonci a Asijci obecně jsou přece hodně crazy a baví se věcmi které Evropan nechápe (převlékání partnerky za lišku při sexu, třeba). A tady máte shop s bláznivými suvenýry/sběratelskými předměty, komixy (oboje typické pro Japonsko/Čínu/Jižní Koreu),sushi bar, luxusní byt, dole asijské obchůdky (jako v té Sapě)... jako co je na tom špatně ? Mě to příjde jako hodně pěkný modular z čínské čtvrti, s trochou futurismu, na film kašle pes. Na kostkách jsou teda lidi nadšenější a cena je bez kačky 7000 v českých. (GhostBusters stojí stále o 2000 víc, přičemž dílů to má skoro stejně.) A máte tam dost pěkných minifigů "mládeže".

 

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: Ninjago
« Odpoveď #57 : 21. Jún 2017, 23:33:43 »
Pozrel som sa na to a skoro som dostal ep.zachvat   :D
Tolko farieb, bordelu na fotke...Cena je tiez pekna. Inak zaujimavy napad, spravit akoze Ninjago modular  :)

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1043
Re: Ninjago
« Odpoveď #58 : 22. Jún 2017, 09:03:41 »
Ruku na srdce, ti co to chvalia - kupili by ste si ten set za plnku? Ze to niekto vezme v podpore je total skreslujuce + dotycny si to odmakal ucastou na vystave. Lebo ja som si vsetky sety, co sa mi pacili, aj realne kupil a postavil, aj za plnku (pripadne za omnoho viac, ked som nezastihol dobu predaja)...

NIE nekupil lebo 300e za 1 set je vela - Lego je predrazene a preto ho zasadne nekupujem za plnu cenu. Nie je to tema ktoru primarne zbieram. Skusam si spomenut ktory set co stal viac ako 20e som bol ochotny kupit hned co vysiel a za katalogovu cenu ...... jedine UCS Slave 1 lebo tam bol 100e Boba Fett s armprintom a ta lod po dizajnerskej stranke bola velmi velmi dobre spravena. Ani Death Star ani Sandcrawler som nebol ochotny kupit za plnu cenu.

Lacnejsie sety cakam na Draka aspon 15% ako napr novy Bounty Hunter Battlepack.

Chystam ale nan ale slot na v podpore, mozno keby som niekde videl akciu alebo nieco vykombil tak aby som sa dostal na 200e tak by som ho kupil. Mozno nejaka akcia v Tesco a vykombenie s poukazkami, dvojnasobnimi bodmi a tak.

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1043
Re: Ninjago
« Odpoveď #59 : 22. Jún 2017, 09:13:34 »
Jop je vidno ze cesi ocenuju tento set ovela viac. Holt kolko ludi, tolko chuti, ale blici smajlik si rozhodne nezasluhuje.

A co sa tyka setov pre AFOLs, tak to je snad len IDEAS a Architecture, ciastocne Technic, hadam Modulary tiez tak viac menej koncipuju. Vsetko ostatne je pre decka. A ocividne im neroby problem pre decka koncipovat aj sety za 200e a viac. Sandcravler bol uplne pre decka, Insult On Hoth je uplne pre decka, este aj Death Star za 5kilo je pre decka lebo pre AFOLs by ju spravili rozhodne detailnejsie a bez hovadin a detinskych play features.

Holt asi predajnost na zapade ich stale utvrdzuje v tom ze deckam daju aj 5kilo za 1 set. U nas nemyslitelne ale nase platy a zivotne naklady su urcite inde ako na zapade.
A na zahranicnych forach som aj take nazori videl ze tu DS vpohode kupuju deckam.