Autor Téma: Ochrana prírody  (Prečítané 11928 krát)

Odhlásený ViloB

  • Príspevkov: 145
Ochrana prírody
« : 03. Marec 2021, 10:26:03 »
Pozdravujem.
Okrem toho že som AFOL tak som dlhoročný člen, aktivista,... Lesoochranárskeho zoskupenia VLK.
Mám takú neštandardnú prosbu.
Ak chcete podporiť ochranu lesov na Slovensku tak si prosím vytlačte petíciu a podpíšte, plus dajte podpísať rodine a ľuďom s ktorými sa stretnete a uznáte za vhodné (potom stačí poslať poštou ako obyčajný list, adresa je v petičnom hárku a podpisovať môžu občania SR od 15.rokov - vrátane)
Dosť krvopotne teraz dozbieravame podpisy tak skúšam aj takto.

Info o petícií tu:
https://www.vsetkoprenic.sk/

Petícia tu:
https://www.wolf.sk/files/dokumenty/nic/peticia_za_zmenu_ZoOPaK_2018.pdf

Na prelome marca – apríla to dávame dokopy na odovzdanie.

Teraz ma pre nás veľký zmysel aj pár podpisov, potrebujeme nájsť veľa ľudí ktorý vyzbierajú málo podpisov

P.S.: ak sa vyberiete na severovýchod Slovenska a budete potrebovať poradiť, prípadne posprevádzať tak rád pomôžem (okres Snina a okolie). 

Odhlásený ViloB

  • Príspevkov: 145
Re: Ochrana prírody
« Odpoveď #1 : 03. Marec 2021, 11:04:38 »
Skôr než sa debata zvrtne na to že prečo nemáme online petíciu, skúsim odpovedať. Hlavne ju nemáme kvôli tomu že chceme aby sa danými požiadavkami museli zaoberať v NRSR. Na to potrebujeme skutočné podpisy a teda aj prípadné skutočné elektronické podpisy. Na Slovensku je to problém od ľudí získať a aj preto skoro všetky petície na weboch nespĺňajú petičný zákon. Tak to dopadlo aj s petíciou ohľadom klimatických zmien kde k tomu bola aj pekná reportáž v TV pod názvom obsah porazil formu. T.j. že online petícia ktorú odovzdali nespĺňa petičný zákon ale výbor v NR SR odporúča jej prerokovanie ... Sú ale napríklad aj online podpisové akcie ktoré sú platné ale to nie sú petície aj keď sa to tak zvykne zjednodušene nazývať. Ako napríklad hromadné pripomienky občanov k tvorbe zákonov a podobne. Plus papierové petície mali a budú mať vždy väčšiu váhu, a to nemyslím fyzickú :-)