Autor Téma: Nexo Knights  (Prečítané 33200 krát)

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #105 : 20. Apríl 2017, 17:44:07 »
mne sa zda zvlastne, ze ninjago frci uz mnoho rokov, hoci sa uz vycerpalo minimalne pred 3 rokmi a uz produkuju cisty odpad a nezmysly, a nexo - ktore je podobne - pre neuspech skonci uz po roku... nemam nic proti, hnus je jedno i druhe, len je to zvlastne. Skor malo skoncit ninjago a ostat len 1 psycho tema, lebo trochu si kanibalizuju... Obe temy su si velmi podobne. A mali aj podobny priebeh - prva vlna setov bola este ako tak znesitelna, pri ninjago tie kostrove stroje boli v pohode, a potom sa to zvrhlo na styl "spravme lietajuce čudo z kombinacie vsetkych moznych strojov a zbrani".
Tazko hovorit o potenciali pri tychto setoch, detske zmyslanie je nevyspytatelne a dost ovplyvnitelne tym humbukom okolo - ta ista tema moze byt prepadak, ale aj mega uspech, pokial k tomu spravia hry, serialy a hlavne reklamu. Dobra tema nepotrebuje tento humbuk okolo. Evidentne nexo nemalo potencial, kedze akonahle poklesol marketing a uvodny osial, tak to upadlo + tie nove sety strasne odflakli - pritom na udrzanie temy potrebovali skor posunut veci na vyssi level. Ja osobne nemusim nexo, ninjago ani chima, lebo su to prepisknute nerealne temy bez akejkolvek pridanej hodnoty a bez potencialu do buducna (nielenze si tie sety nevezme do ruk mladsi surodenec o par rokov, ale ani samotne decko-majitel o par mesiacov). Samozrejme pre AFOLov cista nulova hodnota, ale to neni pri tomto smerodajne. Pritom kludne sa dala spravit tema, ktora uspokoji aj decka so zdravym rozumom, aj tie, co maju radi psycho - uz sa prilis opakujem, ale napr castle fantasy bola taka tema, kde si najde kazdy nieco  -aj decka rozneho zamerania, dokonca aj hradari. Len to chce vystavat zaklad temy na trvanlivejsich veciach, napr hradoch a pod, a nie na drakovi s ozubenymi kolesami a lasermi. Poriadny hrad ako zaklad, a okolo toho mozu vytvarat cuda a postavy do aleluja...
A co sa tyka pouzitelnosti na dieliky - no to uz ked riesim vyznam setu z tohto pohladu, to mi pride ako utesovat sa z rozbiteho auta, ze aspon z toho vyuzijem motor, resp ze z umierajuceho cloveka pouzijem organy na darcovstvo :-)

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #106 : 20. Apríl 2017, 18:21:20 »
Tak z tych 3 tem, Ninjago, Nexo a Chima je to Ninjago podla mna najmenej uletene. Tie NEXO sety mali aj take krabice, plne farieb, ze z toho normalne mohol niekto dostat epilep.zachvat. Chvilu som musel "zaostrit" na tu krabicu, aby som vobec pochopil, co je na obrazku.

Ninjago mi pride konzervativnejsie ovela. Tam su sety, ktore su vcelku pekne.

A suhlasim s tym, ze riesit nejake pouzitelne dieliky zo setov...no neviem, to je uplne to posledne ked sa pozriem na sety ako zberatel. A ako stavitel mam BL, nebudem si kupovat kvoli 10 dielikom cely set NEXO, ani v akcii.

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1043
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #107 : 20. Apríl 2017, 18:33:04 »
A suhlasim s tym, ze riesit nejake pouzitelne dieliky zo setov...no neviem, to je uplne to posledne ked sa pozriem na sety ako zberatel. A ako stavitel mam BL, nebudem si kupovat kvoli 10 dielikom cely set NEXO, ani v akcii.

Lenze to najskor tie dieliky musia byt v setoch aby sa dali cez BL kupit. A niekedy v tych uletenych seriach davaju diely v novych farbach len preto lebo to potrebuju do tej farebnej schemy, inak by sa ten dielik v novej farbe nevyrobil.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #108 : 20. Apríl 2017, 18:43:07 »
ja nove dieliky nemusim, pokial to neni uplne nevyhnutne, resp ked spravia nove zviera... lebo postupne skonci lego ako playmobil... trochu hranatosti k legu patri. a prave v schopnosti vyskladat z jednoduchych dielikov nieco velkolepe je pointa lega. vrcholom je ked spravia nove dieliky, ktore sa daju vyskladat z existujucich.
a pokial ide o nove farby, tak na to staci friends, tam to tak hyri farbami, ze sa tam mozu vysantit s inovaciami...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #109 : 07. Júl 2017, 17:43:49 »
Radujte sa, veselte sa Nexo Knights nekončí  >:D
72001 Lance's Hiver Jouster
72002 Twinfector
72003 Berserker Bomber
72004 Tech WiZard
72005 X-bow
72006 Axl's Rolling Arsenal

Farebná schéma zaporakov má byť čierna a tr.green

72003 lietadlo/helikoptéra s rotormi po bokoch, zaporacke
72006 kladaske vozidlo na sposob pasoveho obojzivelneho vysadkoveho vozidla

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #110 : 07. Júl 2017, 17:51:32 »
 :vomitsmall:
dnes sa da na vsetkych 3 novinkach len grcat...
takze radost z konca nexo bola predcasna... pritom uz 2.vlna nexo vyzera ako totalny hnus na cele s tym odpornym fialovym autom, ktore som nedokazal kupit v tescu ani za 50%. Tento odpad bude smradit a zaberat miesto pre castle dalsi rok...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #111 : 07. Júl 2017, 19:57:22 »
... zaberat miesto pre castle dalsi rok...

Nebral bu som to tak tragicky, aj keby začiatkom roka zatrhli ďalšiu sériu Nexo na 2018, tak v podstate nemajú šancu spraviť plnohodnotný Castle. Ešte by to mohlo skončiť ako posledné Pirates a tým by Castle odpísali.
To radšej počkať aby mali čas na formy a pod, to za pol roka nehrozí.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #112 : 08. Júl 2017, 02:02:38 »
Tak neviem ci je kvalita tak ovplyvnena casom - skusenemu dizajnerovi by nemalo vyrazne dlhsie trvat urobit lepso castle. Oni to posledne castle a pirates jednoducho zbabrali - chceli nieco ine ako bolo, tak dali modru namiesto cervenej, nesadli dobre dizajny figov a katastrofa bola namieste. A Pirates zas riadne zjuniorizovali - napr figy boli fajn, ale aspon ta pevnost mala byt ovela vacsia a lod aspon nejako odlisena od predoslej (ale inak sa napriek tomu dobre predavala).
Bohvieaka je predajnost toho nexa. Decka to stale chcu, ale vsimol som si, ze vacsinou ficia male sety  rozne tie exosuity, velke sety su asi moc drahe (preto aj isli do zliav). Mozno klesa predaj, ale uz mali v plane dalsiu vlnu a bolo uz neskoro menit. Ale ta tema mi pride uz dost vycerpana, uz to ide na zotrvacnost ako ninjago.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #113 : 08. Júl 2017, 22:28:13 »
Samozrejme že technicky to možné je, ale...
Ak doteraz nemali motiváciu robiť Castle tak prečo by to robili narýchlo ako náhradu Nexo 2018? Dizajnéri sú už rozdelení na plánované projekty takže by to znamenalo brať kto je voľný, obdobne grafický dizajn na celú radu a samotné figy/nálepky, výroba má už plánovanú kvantitu pre plánované sety a Nexo, nejaké nové formy sa vonkoncom nedajú očakávať,...  Prečo by so rozdrbavali všetko toto pre radu na ktorú doteraz nebola ochota??

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #114 : 08. Júl 2017, 23:34:37 »
Zaporaci sa proste musia furt menit ;( v tejto serii uz treti krat, pricom prvych zaporakov mam temer celych, to fialove sialenstvo je hnus a tato nova schema uz bude uplne mimo. Ved by uz mohli brat v uvahu realie namiesto fetovania. Kto uz len poklada za zlu fialovu ci zelenu?

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Nexo Knights
« Odpoveď #115 : 31. Január 2018, 10:14:39 »
vyzera to nadejne, ze tuto hnusobu ukoncia:

https://brickset.com/article/33959/the-end-of-nexo-knights

 O0 :)) ^-^