Najnovšie príspevky

Strany: [1] 2 3 ... 10
1
Súťaže / Súťaž o najkrajší MOC TatraLUGu za rok 2024
« Posledný príspevok od Administrator Včera o 13:06:48 »
A máme tu opäť súťaž o najkrajší MOC TatraLUGu. Svoje diela si musíte prihlásiť sami! :oldman:  Ak chcete prihlásiť svoj MOC do súťaže, musí spĺňať nasledovné podmienky:

- MOC musí byť postavený a odprezentovaný tu na fóre v roku 2024
- MOC musí byť dokončený
- MOC musí byť nový a nie vynovený/remake

Ak MOC spĺňa tieto podmienky, treba poslať na adresu tatralug(zavináč)tatralug(bodka)sk e-mail s názvom MOC24 a v správe NÁZOV DIELA a LINKU na prezentáciu MOCu tu na fóre. Príklad:

PC-bedňa z LEGA
http://www.tatralug.sk/forum/index.php?topic=2580.0

Prihlasovať svoje diela je možné do 20tej hodiny 25tej minúty dňa 2.2.2025. Následne súťažné diela zverejníme tu na fóre v hlasovaní. Admin si vyhradzuje právo vylúčiť MOC zo súťaže.
2
Obchody / obchodík na Vlasteneckom námestí v Petržalke
« Posledný príspevok od legoholik Včera o 08:05:01 »
Nižšie uvedené riadky prosím nepovažujte za reklamu. Nie som nijako spätý s pánom majiteľom ani s predajňou, ale naozaj chcem vzdať úprimný hold jednej legende  :oldman:

Všetci kto si už môžete pre Váš vek hovoriť pamätníci, tak ako ja a ste z BA a zaujímate sa o lego, určite poznáte lego obchodík na Vlasteneckom námestí v Petržalke. Je to legenda, ktorá je v nepretržitej prevádzke  viac ako tri dekády, čo je myslím si celoslovenský unikát. Hoci myslím, že v KE je jedna predajňa zameraná na lego, ktorá možno môže v uvedenom konkurovať. Po celý ten čas je predajňa zameraná takmer výlučne na lego, hoci sa tu predávali aj kovové modely áut rôznych značiek a zopár modelov tam je ešte stále v predaji. Keďže to nemám od domu ďaleko chodievam tam pomerne často a mám odtiaľ viacero setov, zakúpených či už do moje zbierky alebo pre drobizg v rodine.

O to viac ma zarmútila správa, že pán majiteľ hodlá možno už na jar predajňu definitívne zatvoriť.  :-\ :'( :'( :'(

Takže, ak ste naozajstný fanúšik lega, máte poslednú šancu zažiť atmosféru tejto legendárnej predajne a prehodiť pár slov s jej majiteľom taktiež legendou. Predajňa je plná setov a vraj ešte nie je rozhodnuté, ako s tým všetkým pán majiteľ naloží.

Ceny setov sú férové a je tam toho kopec, tak odporúčam všetkým, čo to nemajú ďaleko a lego je pre Vás vášeň, zájdite si tam, aby ste si mohli povedať "stretol som slovenskú lego legendu". Naozaj nemáte na to už veľa času.

Predajňa a najmä pán majiteľ si to určite za tie tri dekády služby pre lego zaslúžia.

Ja mu naozaj vzdávam hold (y) (y) (y) (y), lebo v tejto krajine to po väčšinu fungovania predajne nemal ľahké, ako z jeho rozprávania a mnohých zážitkov vyplýva.

S touto predajňou pre mňa osobne odíde naozaj obrovský kus histórie a mnoho spomienok na sety, ktoré som si odtiaľ za tie desaťročia odniesol.... a ďalší kus histórie ostane už len v spmienkach.
3
No 25ho som v práci. Neviem ako to spravím. Skúsim si vymeniť smenu na ten jeden deň. A ešte musím zohnať niekoho z Trenčína čo má dáke MPVčko.
4
Pripominam, ze deinstalacia bude prebiehat 25.1.2025, cize za cca 3 tyzdne.
5
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Výstava TatraLUG Trnava - 15.-16.marec 2025
« Posledný príspevok od Jago 06. Január 2025, 13:42:39 »
Vystavovateľom sa neplatí, preplácame iba PHM. Stačí poslať aké exponáty chceš vystaviť a koľko miesta potrebuješ.
Sála nie je veľmi veľká, má rozmery 14x9 metra.
6
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Výstava TatraLUG Trnava - 15.-16.marec 2025
« Posledný príspevok od TUZO 04. Január 2025, 23:45:36 »
Ahojte ,rad by som sa zucastnil.
S niektorymi z Vas som sa stretol teraz  19-20.10 v Olomouci na Svete Kostek, ako to funguje tu?
 Treba poslat dopredu fotky aj rozmery? plati sa vystavovatelom? Kolko modelov mozem doniest?
Aky velky je priestor ?
7
« Posledný príspevok od MatoZJura 04. Január 2025, 12:07:54 »
Dikes decka budu radi ked sa budu moct odprezentovat.  (y)
8
« Posledný príspevok od Jago 01. Január 2025, 21:30:46 »
čau, určite sa vojdete, priestor sa vždy nájde, rozlohu dohodneme.
Snažíme sa obmieňať exponáty, aby každý rok nebolo to isté a napr. v roku 2024 nebolo veľké mesto s jazdiacim vlakom (boli iba diorámy mesta) , čo ale návštevníkom chýbalo. Severný pól bude super
9
« Posledný príspevok od MatoZJura 31. December 2024, 13:52:52 »
Ahojte radi by sme sa pripojili aj my z deckami z CVC.
Mozeme dat na vystavu dioramu severny pol - krajinka na dohodnutom pocte basaplatov + pouzite CITY Arctic series sety.
Dajte vediet ci sa vojdeme a pripadne propozicie na kolko BP to postavit.
10
Všeobecná diskusia / Re: *** VIANOCE ***
« Posledný príspevok od Praetor 26. December 2024, 20:58:43 »
Pekné sviatky...  ;D
Strany: [1] 2 3 ... 10