Najnovšie príspevky

Strany: [1] 2 3 ... 10
1
Off topic / Re: AC DC
« Posledný príspevok od MiKeL 23. Júl 2024, 09:01:07 »
Bol som, videl som... tiez by mi nikdy ani vo sne nenapadlo, ze sa ocitnem na koncerte ACDC, uz len z toho dovodu, ze nie som cielova skupina ;) Ale som rad, ze fanusikom sa pacilo >:D
2
Off topic / Re: AC DC
« Posledný príspevok od mesje 22. Júl 2024, 22:18:10 »
A v roku 2025 by mohla prísť Metallica.  >:D

pri tom vyvoji u nas to budu najskor Alexandrovci :-)
3
Off topic / Re: AC DC
« Posledný príspevok od Anupew 22. Júl 2024, 14:39:49 »
A v roku 2025 by mohla prísť Metallica.  >:D
4
Off topic / Re: AC DC
« Posledný príspevok od legoholik 22. Júl 2024, 13:41:06 »
tak stalo sa...jeden sen sa naplnil..ale vlastne ani vo sne ma nikdy nenapadlo, že sa raz ocitnem na koncerte AC DC...nuž, ale bohovia, alebo ak chcete pekelníci rocku pristáli včera na starom letisku vo Vajnoroch a prepísali kultúrne dejiny Slovenska...zážitok na celý život...tunguský výbuch, či cár bomba nevygenerovali toľko energie, ako AC DC včera večer  >:D...malé Karpaty sa otriasali viac, ako pri ich vzniku pôsobením síl samotnej zeme......prvý krát a naposledy sa nám títo bohovia alebo pekelníci predstavili na domácej hrude .... bolo to šialené, neuveriteľné, veľkolepé, pekelne diabolské, diabolsky pekelné...a nezabudnuteľné  >:D >:D >:D

bol tam ešte niekto z tohto fóra?
5
Naše vlastné výtvory / Re: KLM08-RC-UAZ 452 (buchanka)
« Posledný príspevok od Karner 18. Júl 2024, 21:21:51 »
6
Naše vlastné výtvory / Re: KLM08-RC-UAZ 452 (buchanka)
« Posledný príspevok od Karner 18. Júl 2024, 18:51:22 »
No, aby som ujasnil čo som myslel (a čo som opomenul):
Neber to tak že som bol demotivovaný tvojim mocom. Vďaka nemu som len prišiel na to, ako spraviť môj moc lepšie a že na to budem potrebovať dokúpiť spomínané diely 2405. Zároveň som zabudol na to, že v ten istý čas som zistil že mi na ňom nesedia rozmery a mal byť o dve diery širší, takže som sa rozhodoval medzi rozšírením môjho pôvodného dizajnu náprav a karosérie a týmto dizajnom z použitím dielu 2405 a rozhodol som sa to odložiť na neurčito s tým že eventuálne si kúpim tie diely a postavím ho radšej neskôr lepšie ako teraz menej kompaktne a neskôr by som sa ku nemu aj tak vracal.
Prikladám obrázok na ktorom napravo môžeš vidieť čo som predpokladal že si ty urobil na svojom BTR-90, naľavo je to, čo s tým mám v pláne urobiť ja (obávam sa odklonu kolies, ale uvidím, dúfam že to bude dosť pevné) a dole pod nimi je môj pôvodný dizajn. Červenou je vyznačený diel 2405. Je mi trochu vtipné že si ho tam ty nevyužil a využil si nejako upravené diely, lebo tým pádom som nemal šancu nájsť diel ktorý si tam použil, lebo neexistuje a tento diel 2405 som našiel len náhodou, lebo som prezrel dostupné diely pozornejšie.
7
Naše vlastné výtvory / Re: KLM08-RC-UAZ 452 (buchanka)
« Posledný príspevok od Tatrovak 18. Júl 2024, 10:18:59 »
Na tej pôvodnej verzií môjho BTR-90 (dnes ráno som sem pridal novšiu verziu) som použil mnou upravené krížové kĺby, inak by tie nápravy museli byť o dve diery širšie, ale druhá verzia je už o práve tie dve diery celá širšia, keďže tá prvá bola príliš úzka, takže už nie je nutné používať upravené kĺby, ale tak či tak na prvej (aj druhej) verzii sú použité planétové wheelhuby takže tak či tak by sa hentá súčiastka použiť nedala.

Nechápem prečo je moje BTRko pre teba dôvod upustiť od stavby tvojho vlastného, nenechaj sa domotivovať.

S tou mierkou je to subjektívne, každému vyhovuje niečo iné, ja považujem za ideálnu mierku niečo okolo 1:16 až 1:14, približne v tomto rozmedzí sa snažím stavať svoje stroje, ale zasahuje do toho aj veľa iných vecí, za všetko spomeniem kolesá, tie sú pri legu veľký limitom, aj keď musím uznať, dochádza postupne ku miernemu zlepšeniu, napríklad kolesá z Etronu sú zaujímavé, pokiaľ budem niekedy stavať Tatru 815-7 zrejme do nich zainvestujem, a zaujali ma aj kolesá na tom novom sete 42182. Pásy radšej ani nebudem spomínať...

8
Naše vlastné výtvory / Re: KLM08-RC-UAZ 452 (buchanka)
« Posledný príspevok od Karner 18. Júl 2024, 08:44:35 »
Ďakujem za komentár, kolesá sa mierne odkláňajú ale podľa mňa je to v norme. Čo sa týka typu kolies, tak tieto by mali byť tvarom a rozmermi najbližšie ku štandardným kolesám buchanky, ale mám v pláne do budúcna robiť iné verzie buchanky kde zostane rovnaká maximálne tak karoséria, a podvozok budem meniť (prikladám pár obrázkov rôznych oficiálnych/neoficiálnych verzii buchanky). Ešte by som ku nej chcel dodať že som včera urobil zopár úprav a dnes ju mám v pláne natočiť, takže tu potom môžete očakávať v najbližších dňoch link na video.

Čo sa týka toho GAZu 59037, tak viem že to nie je presne ten istý podvozok ale je to tiež 8x8 nezávisle odpružený podvozok a rozdiel medzi medzerami medzi kolesami vyzerá že je minimálny, ak si tam nepoužil pri nápravách ten diel čo som vravel tak potom som úplne v dyme, s tým ako si vytvoril ten podvozok, ale v podstate to je jedno, mne sa už nechcelo štvať s tým mocom, lebo som ten podvozok celý prestaval asi tak 5 krát a tvoj BTR-90 bol posledná kvapka ku tomu, aby som ho odložil na neurčito a presunul sa ku buchanke na ktorú som sa tešil.

Tá forma cez to video je asi záživnejšia, ale ako som vravel tak môže zavádzať a väčšinou samozrejme zavádza tak aby vyzeral ten moc lepšie ako naozaj je a potom mám pocit že moje mocy sú neschopné nemám ako zistiť v čom je medzi nimi rozdiel lebo neviem či používajú inú baterku, motory, sú ľahšie alebo sú ozaj proste len lepšie postavené.

Ešte by som sa chel vyjadriť ku kompaktnosti mojich modelov, že ja ich stavám vždy čo najkompaktnejšie, lebo tam je potom ten challange v stavaní takýchto mocov, vieš čo mohol by som to spraviť tak ako niektorý ktorých som videl že by som dal proste 1 motor hneď za každé koleso, je to veľký moc takže to nie je problém, servo motor na bočenie samozrejme tiež nerobí problém na náprave, a nakoniec tam hodím aspoň dve buwizz baterky nech to ťahá. Takže čo najmenšia mierka je podľa mňa tá najlepšia (samozrejme myslím najmenšiu mierku v ktorej stále viem spraviť odpruženie všetkých náprav a ich náhon na všetkých náprav ktoré v danom modely majú byť hnané).
9
Naše vlastné výtvory / Re: BTR-90
« Posledný príspevok od Tatrovak 18. Júl 2024, 07:45:17 »
Aj keď oneskorene, pridávam sem druhú verziu môjho BTR-90






10
Naše vlastné výtvory / Re: KLM08-RC-UAZ 452 (buchanka)
« Posledný príspevok od Tatrovak 18. Júl 2024, 07:18:56 »
Zaujímavý model, obzvlášť ten kompaktný dizajn podvozku, nemajú ale kolesá za jazdy tendenciu ohýbať sa do negatívneho odklonu ? Predsa keď hovoríš že celý UAZ má rovné kilo, to mi príde dosť na také subtílne nápravy, ja osobne síce moc neskladám až takto kompaktné modely takže sa mi to ťažko posudzuje, ale rozhodne oceňujem že aj takto malý model je plne odpružený, má náhon 4x4 a je plne motorizovaný, možno by to ale chcelo aj iné kolesá. A pokiaľ sa ti aj karosériu podarí dotiahnuť do takého stavu ako je vizualizácií, bude to super.

GAZ 59037 je postavený na BTR-80, ten nemá rovnaký podvozok ako BTR-90. BTR-90 je od základu novo navrhnutý stroj a aj keď tvar korby (karoséria nie to správne označenie pri v tomto prípade) môže byť podobný, BTR-90 je aj citeľne väčšie než 80ka. Nie som si úplne istý čo myslíš súčiastkou 2045, našiel som pod tým označením len taký hriadeľ do CV kĺbov, a tú súčiastku nemám takže som ju ani nemohol použiť.

Ja osobne si radšej pozriem video s jazdnými vlastnosťami modelu, údaje na papieri mi toľko toho nepovedia, ja svoje výtvory nemeriam, nevážim, nerátam počet súčiastok, nerobím návody, len proste skladám.
Strany: [1] 2 3 ... 10