Autor Téma: Fandíme našim športovcom!  (Prečítané 88789 krát)

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #210 : 10. Máj 2017, 13:53:21 »
zase sme blizsie k hre o zachranu v A kategorii. Je to z roka na rok horsie a horsie. Uz nielen ze nedokazeme postupit zo skupiny aspon, uz sa len tak tak hadam udrzime v Acku. Realita, ze v 2019 tom budu MS bez nas lebo sa budeme metat v becku medzi vsetkymi byvalymi sajuzakmi , nadupanymi rakusakmi a dalsou nebezpecnou konkurenciou...

ked to tak vezmem v globale bude tazsie sa opat potom do Acka dostat ako z Acka vobec vypadnut....hm....
to je vysledok rozhadanych taborov vlastnych kseftikov a intrig v nasom sporte vo vseobecnosti..... :vomitsmall: a nie len v sporte :vomitsmall:

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #211 : 02. Júl 2017, 17:35:22 »
Tak dnes nic moc. A pritom spurterska etapa. Kittelov naskok uz tiez dost velky... aby nebolo o zelenom drese uz po 2. etape rozhodnute.

Odhlásený Neymar

  • Príspevkov: 134
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #212 : 02. Júl 2017, 23:06:40 »
Tak dnes nic moc. A pritom spurterska etapa. Kittelov naskok uz tiez dost velky... aby nebolo o zelenom drese uz po 2. etape rozhodnute.
Toto nebola najvhodnejšia etapa pre Sagana. Bola ľahká, na začiatku Tour, pre čistých špurtérov, Sagan je puncher. Navyše vo Švajčiarsku skúšal v takejto koncovke dlhý špurt a deptal súperov. Hovorili o jeho super forme. Ale na Tour je takýto dlhý špurt v konkurencii najlepších, z premakanými vláčikmi skoro nemožné. Navyše on sa veľmi skoro ocitol na čele, bol protivietor a to bola už neriešiteľná situácia. On zostal prekvapený, že sa tam ocitol tak skoro a už mal na výber len 2 zlé riešenia: spomaliť, ale už by rýchlosť nenabral, alebo sa skúsiť vyvetrať na dlhý špurt....skúsil...

Odhlásený liondee

  • Príspevkov: 1421
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #213 : 03. Júl 2017, 17:37:05 »
Dnes Pekne Peter!!!  (y) (y) (y) (y) (y) Krásny záver etapy.

Odhlásený drdano

  • Príspevkov: 784
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #214 : 03. Júl 2017, 17:39:16 »
SAGAIN!!!
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

Odhlásený martinn

  • Príspevkov: 1428
    • bricksets
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #215 : 03. Júl 2017, 20:29:24 »
Ja som z toho nič nevidel, okrem pár záberov ako sme čakali na NÚSCH-u počas zákroku na pacienta a mali to tam zapnuté :-)

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #216 : 04. Júl 2017, 19:28:35 »
Tak a TdF pre mna skoncila.  (n)

Odhlásený Anupew

  • Príspevkov: 367
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #217 : 04. Júl 2017, 20:03:09 »
Tak a TdF pre mna skoncila.  (n)
Hmm vzhľadom na to že na Sagana organizátori doslova poľovali, tak sa nečudujem že mu dali tak tvrdý trest. Inak ten lakeť nieje jednoznačný lebo až tak blízko nebol pri saganovi. On padal nejak medzi zadným kolesom a priestorom za Saganom. A samozrejme platí rovný a rovnejší. Mark bežne robí lakte, straká sa či kope, či už na tour alebo aj na olympiáde a ešte mu za to dali zlato. Ale ako sa hovorí "karma je zdarma".
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2029
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #218 : 04. Júl 2017, 21:44:36 »
Z bezneho videa to vyzeralo zle a hovorim si, sagana caka opravneny trest. Ale to spomalene video je jasne ako facka - cavendish pada skor ako ide laket. Ked napriek tomu pride takyto trest, tak to zavana, priam pachne ucelovostou. Hlavne ked mam v cerstvej pamati jasny faul Cava na OH a medaila ostala. S ferovym trestom by som problem nemal, ale toto je cisty podvod. Proste Tour bola nudna so stale tym istym zelenym vitazom  + sagan je skrt cez rozpocet, nejaky chlapik z malej, nedolezitej a marketingovo nezaujimavej krajiny neni zrovna ideal. Zaujimave, ze vsetky taketo kontroverzie v sporte koncia vzdy v prospech velkych a neprospech malych - krizom cez vsetky sporty.

Odhlásený Neymar

  • Príspevkov: 134
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #219 : 05. Júl 2017, 01:28:48 »
Sagan v tom bol absolutne nevinne. Cav ho chcel odsunuť hlavou, ako má vo zvyku, ale sa od neho odrazil. Stačí si vygúgliť Cavendishove garamboly. Tu je Saganova nevina: https://streamable.com/j7gqb
A tu jedno s Cavendishových svinstiev, vďaka tomuto zhodeniu súpera získal Olympíjskú medajlu: https://m.youtube.com/watch?v=cgJn2ag9PAE

Odhlásený j.dodo

  • Príspevkov: 569
  • ...zbieram, co sa mi paci..
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #220 : 05. Júl 2017, 16:01:44 »
https://www.cas.sk/clanok/568750/cavendish-pochvalil-odvahu-jury-chce-to-guraz-vylucit-svetoveho-sampiona/

Doteraz som nereagoval hoci ma to. Se... ale ze zrovna on chvali jury? Pochvalil by ich aj po olympiade keby rozhdli o jeho vyluceni? A to bolo do neba volajuce..tu sa len trepal niekde kde sa nemal sancu vmestit a padal davno predtym ako peto vystrcil laket. Smola bola ze ho asi vystrcil prilis ale viem si predstavit ze v tom nastupe na spurt sa len potreboval do toho opriet. Ani sa tohto radoby anglickeho majstra nedotkol... Cele je to iba fraska... az casom zistia ze ublizili hlavne samotnej tdf...lebo sagan bol jej neoddelitelnou sucastou.  U nas ju ludia sledovali hufne len kvoli nemu. .a nie len u nas... pre vela fanusikov po celom svete bola tdf a sagan jedna znacka ktora funguje len spolu...ktokolvek ziska zeleny dres bude vzdy porovmavany s tym ze ci by ho ziskal aj keby tam sagi bol...proste je to spinava hra penazi a v domneni ze na tom ziskaju zistia ze kvoli takejto nepravosti prave stratili...
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #221 : 06. Júl 2017, 09:44:53 »
Peter Velits najlepsie vystihol aj moj nazor! Jedine s touto castou som si nie isty:

Trúfate si predpovedať, čo môže takýto trest spraviť s Petrom Saganom?

Vylúčili ho, ale garantujem vám, že o týždeň už na to ani nepomyslí. Rozhodne nebude plakať kvôli tomu, že nezíska o zelený dres viac. Bude ho to mrzieť, ale pôjde na dovolenku, potom sa pripraví na ďalšie preteky a niekoľko z nich vyhrá. Budúci rok bude Tour znova a získa zelený dres späť.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #222 : 06. Júl 2017, 11:26:06 »
Citovať
...To, že Peter spravil chybu, to asi chápu všetci. Veď aj sám sa šiel Cavendishovi ospravedlniť.

No chlapec evidentne nenavštevuje internet  >:D

Ešte článok pre tých čo by sa mali odosobniť a odkonšpirovať
http://hnonline.sk/sport/990643-cyklisticky-rozhodca-pre-hn-konecna-pre-sagana-bude-az-na-starte

Čiže mohli do toho rozhodovania vstúpiť nové skutočnosti, o ktorých nevieme?
Presne tak. Ja tiež nemám informácie, na základe čoho zmenili svoje prvé rozhodnutie. Tiež sa môžem vecou zaoberať v špekulatívnej rovine.

Toto je dosť veľký precedens takže skôr či neskôr sa to dostane von. Už len pretože to budú musieť vysvetliť ostatným rozhodcom aby vedeli porovnávať v budúcnosti, keď bude iné zloženie pre iný závod. Tie dva známe záznami zvrchu a spredu boli už pred prvým rozhodnutím. Ktovie čo sa našlo medzitým, kľudne mohli stačiť nahrané neopatrné slová že o ňom vedel skôr ako prišlo učesané vyjadrenie od PR teamu (osobne si myslím, že jazdec jeho formátu vedel že mu tam niekto ide...)

Odhlásený j.dodo

  • Príspevkov: 569
  • ...zbieram, co sa mi paci..
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #223 : 06. Júl 2017, 14:07:06 »
Jasne ze o nom vedel ...ved sa tam predieral a buchol donho...periferne ho urcite zaregistroval aj ked asi netusil kto to presne je. Dolezite je ze sa chcel presmiknut niekde kde nebolo miesto a to je jednoznacne jeho chyba..
Neobhajujem ani jedneho...len ma zaraza, ze hoci sa na to pozeraju rozny odbornici a analizuju spomalene zabery tak ako je mozne ze rozhodnutie je nemenne a nijako hoci existuje uz x dalsich analyz to uz nikto nezmeni..zial v sporte je to tak...ak date sporny gol a rozhodca ho uzna alebo nie...uz to nikto nezmeni. Moze to totalne ovplivnit karieru vela ludi ale rozhodne o tom rozhodca...nevieme co za tym je...staci podplatit zopar rozhodcov a je vystarano..dvaja z favoritov su out a maju sancu ini..to uz sa asi nikdy nedozvieme....
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Fandíme našim športovcom!
« Odpoveď #224 : 06. Júl 2017, 14:36:05 »
Keď ho začal predbiehať tak tam bolo miesta dosť. A to dole je obrázok potom čo ho začal zavierať, aj tak by sa tam ešte zmestil, pretým tam bolo ešte viac miesta. Po skončení bol ešte bližšie k zvodidlám. Takže jednoznačne menil smer, Cavendish siel stopu za Démare-om, Sagan nie, keď Sagan začal meniť smer Cavendish tam už bol.
Hlavne si neviem predstaviť kto by sa v tej rýchlosti snažil niekoho vytlačiť na kovové bariéry, podĺa mňa to bol zo Saganovej strany zbabraný obranný manéver, ono to pravidlo tam na niečo je.
A je to len o tom či mu mali ako dokázať úmysel. Ak sa nejak slovne či na inom zázname neprezradil tak je dosť kontroverzné to druhé rozhodnutie.
Minimálne to prvé je podľa mňa správne.
https://www.youtube.com/watch?v=rXwZczGqWls
« Posledná zmena: 06. Júl 2017, 14:46:03 od papluh »