Autor Téma: Tesco  (Prečítané 149949 krát)

Odhlásený liondee

  • Príspevkov: 1421
Re: Tesco
« Odpoveď #570 : 05. Marec 2018, 16:42:39 »
Ja som práve rád že je niečo v centre mesta. Lebo všetko je v prdeli ďaleko. A keďže je chodím skoro všade pešo tak mi to vyhovuje. Ale jasné. V dnešnej  dobe sú ľudia lenivý a pohldný a idú aj 5 metrov autom po chleba.  :oldman: :oldman: :oldman: :'( >:D >:D >:D >:D >:D

Odhlásený martinn

  • Príspevkov: 1428
    • bricksets
Re: Tesco
« Odpoveď #571 : 05. Marec 2018, 20:54:09 »
No bude to škoda ak sa to zlikviduje, už teraz je škoda že nie je tá budoa prevádzkovaná ako bolo pôvodne naprojektované, nevyužíva sa všetká plocha. Je to pekný komplex, a keby mesto neznehodnotilo celý verejný priestor okolo, mali by aj ľudia tejto stavbe lepší vzťah. Nezabudnem ako som tam obzeral legá a ako sme išli zháňať aranžérov aby mi vybrali posledný kus jedného lega čo som si šiel kúpiť za vyšibané peniaze. Mám na tú budovu pekné spomienky. Spomínam si aj na perfektné športové oddelenie čo tam bolo. Bol to fajn obchodný dom s kultúrou nakupovania.

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Tesco
« Odpoveď #572 : 06. Marec 2018, 08:41:24 »
Pokial viem, tak Kyjev sa uz ma prerabat a zvysok namestia bolo par studii, ale zatial nic nepreslo. Z mojho pohladu je celkovy urbanizmus kam. namestia dost chaoticky, velke parkovisko na spitalskej, mega exterierove schodiska, sem tam rozhodene stanky s fasfoodom...a ani smotne tesco nie je prave logicky clenene, zo vstupu sa ku schodom treba predierat odelenim kozmetiky a celkovo to na mna posobi ako cinsky bazar. Vzhladom na polohu v centre mesta by si ten priestor zasluzil prekopat - dat tomu ludsku mierku, poclenit to na zony, navrhnut logicke komunikacne koridory atd.
Napriklad u nas v KE je Tesco celkom dobre zakomponovane do ulice, ma dobre proporcie, a funguje, ale tiez go idu prerabat, takze som dost zvedavy, co z neho spravia, zatvarat ho maju uz o mesiac. Zatial som cital iba vseobecne blaboly o polyfunkcnom objekte, dufam, ze to prilis nedodrbu....

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: Tesco
« Odpoveď #573 : 08. Marec 2018, 09:55:27 »
prior - kmart - tesco - My a teraz je uz odklepnuty dasli predaj niekomu inemu...vraj uz nie je konkurencieschopny a na zvysenie konkurencieschopnosti treba investicie na ktore si uz tesco ktore je v problemoch po celej europe nemoze trufnut.

Inak aj ja mam na tento obchodak na kamennom namesti pekne spomienky. ved to bol spolu s OC Dunaj vlasne jediny obchodak v BA a az po 89 pomaly zacali pribudat dalsie. Tie regale plne lega mam v pamati doteraz.

Este dalej resp. hlbsie do historie ked zajdem v pamati tak si pamatam ze uplne hore v starej budove bola cukraren a take detske atrakcie auticka a zvieratka na mince. Nasi tam dali korunku a ja som sa hore dole hupal na tych strojoch. Neviem ci si na to niekto tu este pamata ale ja to mam pred ocami. Nostalgia. Tam kde su dnes potraviny bol nabytok. To si asi uz tiez takmer nik nepamata. To a Drevona v Raci to bol jediny nabytok v BA resp. najvacsi nabytok v BA.

Pamatam si aj velku rekonstrukciu OC v 90 tych rokoch, vymenu eskalatorov, vzduchotechniky a to vsetko sa dialo za pochodu za plnej resp. obmedzenej prevadzky a tusim nikdy nebol OC zavrety uplne.

Dnes je najma to okolie priserne a navyse nevkusne doplnene drobnym mobiliarom s vykapatou burinou a pestrou bezdomoveckou, opileckou a fetackou kulisou ludskych trosiek. Vsade spina, holuby, a otrasne stanky ako dakde v rozvojovej krajine. Je to jedna z najskaredsich casti stareho mesta ak nie najskaredsia.  Dnes chatrajuci hotel Kyjev to nadherne dotvara tu atmosferu postapokaliptickej BA. Bonusom su ochrankari co hulia pri vchode a spacky hadzu priamo pred vchod alebo do rohu na zem ku vchodu.

je naozaj nevyhnutne to zrevitalizovat. vyzehlit cize odstranit otrasne stanky, zelen vysadit do zeme a nie do tych kochlikov otrasnych a najma by policajti a samotne OC mali popracovat na tej luze co sa tam dennodenne schadza. jednoducho ich odtial vypoklonkovat. len otravuju ludi, robia bordel a spinia do krikov ako psy.

samotna budova je vcelku pekna. Staci vypieskovat fasadu odstranit grafity obnovit hornu terasu. Horsie je na tom byvaly hotel Kyjev. To je tvrdsi oriesok, ale dufam, ze ho zachovaju a nezburaju i o tom sa totiz uz uvazovalo svojho casu. Je to jedna z uz klasickych dominant BA. Tam ta fasada je ale totalne cela zla.

Obavam sa vsak ze opat zvitazi nevkus stanky zostanu bezdomovci tiez a cele uzemie bude i nadalej otrasnym miestom.
« Posledná zmena: 08. Marec 2018, 10:00:07 od legoholik »

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Tesco
« Odpoveď #574 : 08. Marec 2018, 10:38:24 »
Ja si samozrejme PRIOR dobre pamatam v jeho najlepsich casoch. Dokonca si tak nejak matne spominam na nejake tmavsie pristory niekde na vrchu, alebo dolu! Neviem co tam bolo, ale mohlo to byt niekedy v 2. polovici 80. rokov. Ale co si pamatam - tak samozrejme kde boli hracky a tam na regaloch toto LEGO! ;) Ale aj samotne oddelenie hraciek sa dost stahovalo kadetade. Dokonca isty cas bolo aj v novej budove PRIORa.
Tak ci onak - tento komplex ma svoju architektonicku hodnotu a je vzorom architektury svojej doby. Mne sa paci a jeho zburanie by bolo ciste barbarstvo! Ale ako tu uz bolo spomenute, nutne potrebuje rekonstrukciu a revitalizaciu okolia. Myslim, ze toto by celemu priestoru dost pomohlo. Otazka uz je ale vyuzitie tohto komplexu. Kym z hotelovej casti by sa dal spravit moderny hotel, alebo administrativna budova, s obchodnou castou to uz je horsie. Obchodne domy celkovo miznu z centier miest a stahuju sa na periferie - a to nielen u nas. Vo Viedni takto skoncili 2 najvacsie obchodne domy s obrovskou tradiciou - Herzmansky a Gerngross na Mariahilfer Straße. Obe budovy presli rozsiahlou rekonstrukciou a aj ked dodnes sluzia obchodom, tak nie su uz obchodnymi domami v pravom slovazmysle, akymi boli v minulosti. Toz - to je osud obchodnych domov v centrach miest. Preziju len tie luxusne. Uvidime teda ake vyuzitie najde tento komplex budov. A mozno pri troche stastia ostane obchodnym domom, pretoze nieco ine si v nom viem len velmi tazko predstavit. ;)

Odhlásený brickOne

  • Príspevkov: 12
Re: Tesco
« Odpoveď #575 : 02. Máj 2018, 14:45:39 »
Stale ocakavam najblizsiu vlnu -50% vypredajov, takmer denne kontrolujem Tesco v okoli/CR ale nic. Skusil som porovnavat aj "historicke data" a posledne roky v tomto obdobi (koniec 4.teho zaciatok 5teho mesiaca) bola vlna zlacneni no zatial nic. Posledne vypredaje co som zaregistroval boli v po-vianocnom obdobi.

Videli ste vy nieco v poslednom obdobi v Tescu?

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Tesco
« Odpoveď #576 : 02. Máj 2018, 15:01:57 »
Stale ocakavam najblizsiu vlnu -50% vypredajov, takmer denne kontrolujem Tesco v okoli/CR ale nic. Skusil som porovnavat aj "historicke data" a posledne roky v tomto obdobi (koniec 4.teho zaciatok 5teho mesiaca) bola vlna zlacneni no zatial nic. Posledne vypredaje co som zaregistroval boli v po-vianocnom obdobi.

Videli ste vy nieco v poslednom obdobi v Tescu?

kazdy rok je to inak, neda sa to odhadnut... aj forma tych zliav sa meni - pred par rokmi dokonca davali namiesto zlavy zlavovu poukazku...

Odhlásený matej

  • Príspevkov: 760
Re: Tesco
« Odpoveď #577 : 05. Máj 2018, 09:46:19 »
V Tescu majú už nove tohtoročne polybagy, keby niekto nevedel ;)
Tie zľavy sú stále nejaké menšie na nejaké blbosty  ;)

Odhlásený Tlsty.Vepr

  • Príspevkov: 5
Re: Tesco
« Odpoveď #578 : 24. Jún 2018, 11:04:52 »
V tescu maju 30% zlavy na starsie ninjago, 1 creator, brickheads, Friends atd.
Nic prevratne, ziadne 50% :)

Odhlásený killco

  • Príspevkov: 387
    • Brickset
Re: Tesco
« Odpoveď #579 : 02. Júl 2018, 13:53:07 »
Akcia v Tesco na celý júl. Pri kúpe Lega v minimálnej hodnote 50€ vám na pokladni odrátajú 30%. Ak by tovar už bol v nejakej 30% zľave čo tam občas býva, by to bolo spolu krásnych 60% čo by sa mi páčilo.

« Posledná zmena: 02. Júl 2018, 13:58:18 od Administrator »

Odhlásený killco

  • Príspevkov: 387
    • Brickset
Re: Tesco
« Odpoveď #580 : 02. Júl 2018, 13:55:06 »
Tak nič, zas som to nedocital dokonca

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Tesco
« Odpoveď #581 : 02. Júl 2018, 15:17:58 »
To bolo regulérne Tesco či MY leták ?

Odhlásený killco

  • Príspevkov: 387
    • Brickset
Re: Tesco
« Odpoveď #582 : 02. Júl 2018, 18:45:35 »
Tesco leták.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Tesco
« Odpoveď #583 : 11. Júl 2018, 10:37:23 »
Tak napr. Speed Champions nekupite lacnejsie ani na AFOL Day, ako pri tejto akcii v Tescu. Alebo aj ine veci. Ale zasa stiahli z pultov niektore polozky (napr. Chewbaccu). Cize akcia je cielena na (vy)predaj konkretnych produktov.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Tesco
« Odpoveď #584 : 11. Júl 2018, 13:26:43 »
Zaujímavé je, že niektoré z nových setov sú nejaké to Euro pod katalógovú cenu. Nie všetky. napr 18,99 miesto 19,99 alebo 37,99 miesto 39,99. Ale potom to už robí skoro tretinu v tej zľave  >:D