Autor Téma: Súťaž MicroCity - spoločný projekt  (Prečítané 8454 krát)

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« : 31. Január 2020, 19:54:39 »
TatraLUG vyhlasuje súťaž na MicroCity

Termín do 15.3.2020

Súťaž bude spojená s následnou prezentáciou súťažných diel na výstavách TatraLUGu.

Súťažné podmienky:

Minimálne požiadavky na dielo - jeden modul 32x32, podklad vyskladaný nasledovne:
-baseplate
-brick(technic brick medzi 8 a 9 studom od okraja)
-plate
-pás tileo-v DBG šírky 2 stud-y a tile-ov LBG šírky 1 stud po celom obvode diela
Súťažné dielo môže byť aj násobkom základného modulu, napríklad 32x64, 32x96, 64x64 atď.
viď link
Spodné vrstvy baseplate, brick a plate môžu byť ľubovoľnej farby.

Mierka cca 1 stud = 1 meter
-výška bežného podlažia 7-8 plate-ov, výška bežného okna 3-4 plate-y, výška bežných dverí 5-6 plate-ov(viď obrázok)

Súťažné diela môžu predstavovať existujúce aj vymyslené objekty, typy budov, parky, fontány atď.
Možné typy objektov:
rodinné domy, vily, bytové domy, reštaurácie, kaviarne, penzióny, hotely, administratívne budovy, obchody, školy, nemocnice, múzeá atď.

Každý súťažiaci môže vytvoriť aj viac diel, každé dielo bude hodnotené samostatne.

Vyhodnotenie:

Súťaž bude vyhodnotená porotou v zložení Buďo, KLF a muffin.
Každý porotca zo všetkých diel vytvorí svoje poradie, kde prvému v poradí dá počet bodov = počtu všetkých súťažných diel a poslednému jeden bod,
následne sa body spočítajú a vytvorí sa finálne poradie.

Odmeny:

Víťaz získa odmenu zo série Architecture, odmeny získajú tiež všetci zúčastnení súťažiaci, podmienkou je splnenie súťažných podmienok a poskytnutie svojho diela na spoločnú výstavu.

V prípade, ak by chcel niekto poradiť s rozpracovaným dielom, môže tak urobiť vo vlákne MicroCITY.

Do tohto súťažného vlákna dávajte prosím iba hotové diela.
« Posledná zmena: 31. Január 2020, 20:38:10 od muffin »

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #1 : 08. Marec 2020, 09:48:43 »
Posledný týždeň do konca súťaže !

Odhlásený sylmer

  • Príspevkov: 392
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #2 : 08. Marec 2020, 12:52:33 »
Prihlasujem školu aj sem, bude mi cťou, ak ju zahrniete do spoločného mesta vedľa tých vašich krásnych stavieb. Ak územný plán pustí, dajte to potom vedla nejakého parku prosím, nech sa tam študenti dobre cítia.

http://www.tatralug.sk/forum/index.php?topic=1821.msg43863#msg43863

« Posledná zmena: 08. Marec 2020, 13:00:21 od Administrator »

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #3 : 09. Marec 2020, 11:20:14 »
Po dohode sme sa rozhodli predĺžiť finálny termín ukončenia súťaže o dva týždne, na

29.3.2020

Dúfame, že to bude mať pozitívny vplyv na počet a kvalitu súťažných diel. Viacerí totiž avizovali, že finišujú, ale bude to LTT.


Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #5 : 23. Marec 2020, 17:48:04 »
Posledný týždeň do konca súťaže! (Teraz už naozaj) :)

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #6 : 29. Marec 2020, 00:25:55 »
Prihlasujem
TLT - Tatra Lumos Tower
http://www.tatralug.sk/forum/index.php?topic=1821.180
Pridávam ešte foto nasvietenej veže a bez vianočného stromčeka...  ;)
« Posledná zmena: 29. Marec 2020, 01:09:57 od Praetor »

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #7 : 29. Marec 2020, 12:27:08 »
Dnes je deň D!
Ak má ešte niekto niečo súce do súťaže, má poslednú príležitosť to tu zverejniť!
Do súťaže budú zaradené iba tie veci, ktoré budú zverejnené v tomto vlákne, buď priamo, alebo ako odkaz.

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #8 : 29. Marec 2020, 17:34:00 »
Posledny, ale snad nie najposlednejsi. Ked uz je teraz do obdobie sedenia doma, rozhodol som sa ist trochu mimo mesta. Dovolte mi do tiena kalify umiestnit aj trochu tej chybajucej zelene. Zaroven bude nejako potrebne dopravit deti do sylmerinej skoly v prirode.
ila_renderedila_renderedila_renderedila_rendered
ila_renderedila_renderedila_renderedila_rendered

Odhlásený TOME

  • Príspevkov: 377
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #9 : 29. Marec 2020, 17:44:52 »

Odhlásený kamil

  • Príspevkov: 416
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #10 : 29. Marec 2020, 23:54:01 »
Ahojte.

Aj ja pridavam svoje dielo - železničná stanica Čadca.
« Posledná zmena: 30. Marec 2020, 00:00:15 od kamil »

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #11 : 30. Marec 2020, 09:50:04 »
Takže, skôr, ako sem dám hodnotenie, by som chcel všetkým zúčastneným poďakovať, je vidieť, že ste do toho dali kus práce a nikto sa nezúčastnil len do počtu.  (y)
Čo sa samotných diel týka, ich pestrosť predčila moje očakávania, a takisto je zaujímavé vidieť, ako to tu celé inklinuje tým modernejším smerom.
Nebudem zatiaľ dávať moje konkrétne poradie a body, iba skúsim nejako slovne ohodnotiť, čo sa mi na jednotlivých dielach páčilo, a kde vidím rezervy.

Sylmerina škola je zrejme najbližšie k tomu, čo som zhruba čakal. Civilná budova, ktorá pekne zapadne do akéhokoľvek slovenského mesta od Bratislavy po Medzilaborce, proporčne tak akurát, plocha využitá na 100%, mierka OK, niekoľko pekných detailov(zeleň, terasa), pekne farebne zladené, dokonca aj zaujímavá technika použitá vhodným spôsobom(snot okná na fasáde s triedami). Škola te to hneď na prvý pohľad.  (y)

Inst-ov Institute :D - prvé prekvapenie - štýlovo vyvážené dielo, futuristický dizajn zvýraznený viacerými prvkami - strešné nadstavby, "mixér" v prednej časti, tiahla, farebnosť(biely fasádny systém s tónovanými oknami, zrejme fotochromatickými). Takisto práca s proporciami je pekná - vyvýšené vstupné podlažie, zvyšok pravidelný, prídavné hmoty vyvážené. Trochu absentuje akýkoľvek náznak parkovania, pri takýchto budovách sa dá očakávať niekde v podzemí, nie na voľnom pristranstve. Hoci je budova futuristická, proporčne určite zapasuje do MC, treba jej len vybrať vhodných susedov.  (y)

Praetorovo TLT - najväčšie dielo aj prekvapenie, pompézne, veľkolepé, dominantné, no zároveň trochu kontroverzné. Ak by som mal toto dielo hodnotiť ako samostatný MOC, tak s výnimkou priveľkých vozidiel a figúriek by mojou jedinou "výčitkou" bol skok medzi spodnými dvoma stupňami a vysokej hornej časti - tam by sa žiadalo pridať ešte jeden-dva medzistupne, aj keď chápem, že by to navýšilo rozpočet aj dielo samotné. Nápad vyskladať to celé z priesvitných valcov a nasvieťiť to je zaujímavý a aj prevedenie sa mi páči. Tiež sa mi páči, ako si vyriešil prekrytie jednotlivých valcov a spravil si "z núdze cnosť" - to vrstvenie smerom k stredu je efektné a efektívne zároveň. Pekne si tiež využil plochu a pridal tam aj nejaký priestor na rozptyl, hlavný peší vstup aj vjazdy do garáží. Teraz k tým "problémom"-hlavný problém pri tejto stavbe je mierka - a o z rôznych pohľadov. Ty si spravil kompromis medzi mierkou MC a veľkosťou predlohy, oproti reálnej Burj Khalifa si to scvrkol tak, aby to bolo zvládnuteľné, no horné podlažia sú priúzke. Ak ich budeš chcieť nejako upraviť, môžeš naraziť na problém celkového vzhľadu budovy. BK je proporčne odstupňovaná a štíhla, pretože si to pri svojej výške môže dovoliť a je to aj žiadúce. Bri budove vysokej cca 150m vrátane antény je to ale otázne. Stačí si pozrieť budovy v BA, ktoré majú podobné proporcie - NBS, Panorama Towers... Tam je ustupovanie podlaží minimálne, alebo žiadne. Druhý problém s mierkou je, ako to zakomponovať do MC - dominanta mesta je vítaná, no toto je príliš ďaleko od všetkého ostatného a obávam sa, že naše MC k tejto budove nedorastie. Ak by som sa mal rozhodovať, ako upraviť danú budovu tak, aby tieto problémy neboli, vykašľal by som sa na Burj Khalifa, stredovú špicatú časť by som úplne zrušil a navýšil by som tri krajné krídla v celom ich pôdoryse, s tým, že každé by malo inú výšku, povedzme 6-8-10 podlaží, alebo 6-9-12 - podľa toho, čo bude proporčne a materiálovo schodnejšie. Plus by sa mohol podporiť prvok narastania smerom k stredu väčším sklonom strechy všetkých troch ramien.

MiKeLov tunel :) - ďalšie prekvapenie čo sa témy a prevedenia týka. Pekný krajinársky prvok, pekná práca z terénom, skalami, zeleňou, pekné detaily mosta, koľajnice, pekné vozidlá  (y) Tunel je vlaku trochu tesný zhora, nejaký jeden plate priestoru by sa mi žiadalo pridať. Otázne je, prečo viesť tunel a most cez skalu, ktorá sa dá poľahky obísť :), ale zrejme to ide z Eurofondov :P No a druhá otázka - km to v rámci mesta umiestnime, keď máme dva voľné konce mosta - aj keď teda poznám jeden most pri Levoči, kde je voľný koniec nikam už dobrých 20-30 rokov :D

TOMEho galéria - z hľadiska architektúry moja šálka kávy (y) Objekt galérie parádny, skvelé okenné zárezy, farebnosť... Veľa detailov na malej ploche, príbeh. Trochu vyššie posadený kubus galérie, po úprave lepšie, farebnosť stĺpov by chcelo ešte utriasť a samozrejme dokončiť cesty a chodníky. Zatiaľ je to neskolaudované ;)

Kamilova stanica Čadca - budem sa opakovať - ďalšie prekvapenie:) Keď som už nečakal nový prírastok, pribudlo toto. Páči sa mi, že je to lokálna vec, skvele zapasuje do mesta proporčne aj štýlovo. Budova je zvládnutá, pekne rozpoznateľná, s kopou detailov. V rámci MC mierky by som asi o chlp dvihol cikcak striešku nad vstupom, plus by som ešte pridal zo dva platy na tej bočnej nízkej časti budovy - predsa len je to stanica a stropy tam zvyknú byť vyššie, ako v bytovke.

Bude to ťažké rozhodovanie no všetci si zaslúžite uznanie a hoci niekto bude musieť byť posledný, všetky diela sú na veľmi dobrej úrovni a nedostatky sú riešiteľné, prípadne sú len v súvislosti so začlenením do spoločného mesta. Zároveň si už lámem hlavu nad tým, aký bič som si na seba uplietol, keď mám určiť nejaké jednoznačné poradie, hoci len za seba. ??? ::) :P






Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #12 : 05. Apríl 2020, 12:11:50 »
Porota už má spočítané hlasy a dopadlo to nasledovne:

1.kamil  - 17b
2.Praetor- 15b
3.TOME  - 10b
4.Inst     -  7b
4.sylmer -  7b
4.MiKeL  -  7b

Všetkým vďaka za účasť a kamilovi gratulácia k 1. miestu.  (y)
A samozrejme, šetrite si diela na výstavu  ;)

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #13 : 05. Apríl 2020, 14:10:44 »
Gratulujem vitazovi aj vsetkym zucastnenym (y)

Odhlásený sylmer

  • Príspevkov: 392
Re: Súťaž MicroCity - spoločný projekt
« Odpoveď #14 : 05. Apríl 2020, 15:11:04 »
Tiež gratulujem ! Prečo ste nezahrnuli aj bytovky, kostol, knižnicu....? Veď aj s nimi sa do mikrocity počíta?