Autor Téma: ČÍTANIE S HRAČKOU STOROČIA - Podtatranská knižnica Poprad (3.6.-1.11.2019)  (Prečítané 6136 krát)

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Podtatranská knižnica v Poprade pre Vás pripravila výstavu ČÍTANIE S HRAČKOU STOROČIA na motív známych knižných titulov. Výstava je spojením modelov z dánskej stavebnice LEGO® a samotných kníh a je určená pre všetky vekové kategórie. Nájdete tu bájny Rokfort z Harryho Pottera, ako aj množstvo postavičiek z čarodejníckeho sveta. Z trilógie Pán prsteňov uvidíte súboj pri veži Orthank, kde sa Gandalf stretol so Sarumanom. Zaujímavosťou je 3D LEGO® pop-up kniha s rozprávkami o červenej čiapočke, ako aj o Jackovi a fazuliach, ktorá bola jedným z víťazných výtvorov projektu IDEAS. Ďalej je tu impozantný Disney zámok, pre ktorý bol inšpiráciou zámok Neuschwanstein s množstvom rozprávkových postavičiek. LEGO® ako víťaz ankety „hračka storočia“ vytvára vlastný svet, svet kde hranicou je už len fantázia každého z nás. Táto výstava zhmotňuje príbehy písané v knihách a aj vy to musíte vidieť!  ;)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Palko a preco si do toho nezapojil nejak LUG? ;)

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Jedná sa o takú malú aktivitku, keďže knižnica má novú pani riaditeľku a chceli sme len trošku zatraktívniť knižnicu a pritiahnuť nových čitateľov...
Keď to bude hotové pridám foto - k dispozícii sú dve vitrínky a jeden stolík... Viac priestoru nebolo, keďže pre knižnicu výstavy nie sú priorita...  :oldman:

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Takto to je možné vidieť...  ;) Je tam aj jedna minca z roku keď začal premávať Omnibus v Poprade v hodnote lístka naň...  C:-)
Aj staré drevené kocky pre milovníkov povojnových hračiek...  :oldman:
Je toho asi dosť veľa pokope, ale miesta akosi nebolo naviac...