Autor Téma: Star Wars - filmy  (Prečítané 58849 krát)

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1043
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #135 : 19. December 2017, 20:36:46 »
ten smer, akým sa ten príbeh ubral už ma vôbec nebaví, nezaújima...

Po E8 uz ani mna, cokolvek co spravia v tej ere uz neberem do uvahy

...počkám si na nejaký stream/rip maximálne
Dobre robis, chvalim ta. Ja to urobim s E9 takto - do kina nepojdem, pockam si na nejaky rip aby som to mohol hodnotit ale prachy im za to nedam.

So SOLO filmom budem muset pozerat spoiler recenzie, dokonca akuaim najst akikolvek kinorip aby som najskor zhodonotil ci je to hodne mojich penazi alebo nie.

Ten Rogue 1 sa ale podaril. Som bol síce tiež skeptický, ale riskol som kino...dúfajú v aspoň lepši priemer, kedže dej bol vsunutý medzi časové úseky, ked sa v galaxii eśte niečo dialo :D ...a páčilo sa mi to!
Zatial jediny dobry SW film od Disney, v kne som stihol vidiet len 6x. Dobry bol asi preto e ho robil clovek co pozna E4 naspamet a snazil sa aby tomu neurobil hambu a dodrzoval SW svet a zabehnute formule.

Ludia pindali ze tie postavy sa tam nevyvijali a preto o ne nemali zaujem a nebolo im luto ked to schytavali. Pre mna opacne, chcem vediet o tych postavach viac a na kazdej mi zalezalo lebo ju setci dobre stvarnili a vinimocne my agenda SJW na roznorodost v tomto filme nevadila cinan, mexican, biela zenska, arab - pac seci tie svoje role zahrali dobre a tie postavi mali smrnc - takze ta nanutena roznorodost mi nevadila.
Len som sa obaval toho traileru ako Bodhi Rook vbehol do lode a ta buchla - to som sa obaval spatneho prikladu pre arabov, ktory bude nimi zle vysvetleny - ze sa obetoval a vyhodil do luftu - ale to bol len blby zostrih - to tam len stormik hodil granat a chudaka dostal.

Dokonca si zacinam adaptovat aj hlasky z R1 ako: "Lies, deception" ked ma niekto klame alebo ked niekto nespravi hned co kazem: "What par of uuuuurgent message have u not understand" od Bodhiho


E1 je super, zo všetkých filmov som ju videl najviackrát. Neviem čím to je...
A časom dôjde na moje slová, že aj E7 bude super v porovnaní s E11, E25 alebo E50  ;D

Uz som E1 videl 2x za posledne 2 ci 3 dni s malimi a asi ju posuniem v rebricku oblubenosti. Dokonca aj JarJar je fajn postava ked ju clovek berie taku aka je - proste obycajne nemehlo s velkym stastim. Jake Lloyd podla mna hral Anakina dobre tak neviem z coho ta strasna kritika na jeho stranu na rozdiel od nehorazne platenych novych hercov Ray a Fin kde v E7 ked Fin povie ze "Im resistanc, yeah, that how we look like" alebo neco podobne tak si vsimny ze sa Ray na tom strasne udrbava ked otoci hlavu do kamery a oni tam takuto scenu nechaju ...

Dokonca som zasol po case lebo som pozeral extended Blue Ray verziu a kukal som ze toto bude asi pridana scena tamto trosku vylepsili - hlavne zavody klzakov predlzili o dost.

Tak toto ked povie fanda SW, tak niečo na tom bude. Ja tému SW mám rád hlavne len tú filmovú + staršie hry. Aj ten Dark Forces 2 mám originálku na 2CD + s datadiskom Mysteries of the Sith  ešte v tej peknej papierovej krabici ako kedisy hry vychádzali, spomínaš?  ;) Ja si pamätám na tie filmíky tam, so živími hercami! v tej dobe neskutočná paráda keď pc hra vyzerala ako film! Len ma potom nasrali keď v Mysteries... ich už robili v engine hry.

JK jj aj Mysteries of the Sith som presiel a hej bolo to s nizsim rozpoctom tak tam nedali hrane filmecky co by bola fakt skoda. Som bol uplne nateseny ked v miniaturkovej hre X-Wing vydali model Moldy Crow - hned som kupil a mam ho na policke na dohlad - nadherna lod.

Najhorsie ale je ze uz s tym pocitaju ze je vela SW fanusikov a ze nech natocia cokolvek, aj tak si to pojdu pozret tak maju minimalne naklady na film urcite pokryte + uz len vecsi a vecsi zisk.
Dokonca vidim na nete recenzie ludi ktorym sa to nepacilo a idu na to znovu. Takych musia Disney milovat - kaslu na to ci je fim dobry a prinesie nieco pozitivne do SW sveta, pozeraju len ci to zaroby - presne to Mark Hamil povedal - v Holywoode nejde o kvalitu ale o to kolko to zarobi

A to sa musi zmenit. Menim to uz tym ze nehodlam kupit Battlefront 2 ktory je totalne chamtiva hra a ma onicom pribeh. Pokracovat budem Solom ktori si pojdem pozret len ked bude dobry podla recenzii a ak budem mat stastie tak nejakeho kinoripu. Rozmyslam i vobec budem kupovat nejake E8 sety - ci vobec aj v zlave nieco budem kupovat z toho.

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #136 : 20. December 2017, 08:58:31 »
Tak som uz aj ja absolvoval ako fanusik SW povinnu navstevu kina.

Moj dojem z filmu je taky neutralny.  Ani velmi nenadchlo a ani velmi nesklamalo.
Stale vsak u mna plati, ze povodna klasika z prelomov sedemdesiatych a osemdesiatych rokov bola najlepsia.

Kamos to vystihol podla mna trefne, ked poznamenal, ze SW sa nenapadne Marvelizuju, cize sem tam sa tam podla mna zjavia prvky avengerov tak podprahovo (ustipacny humor, niektore sceny ako Lei letiaca vesmirom, a take klasicke americke gesta z akcnych filmov ako napr. posledna akcna scenka so Skywalkerom kedy si z ramena akoze utrie usadeny prach po tom, co jeho hologram zbombarduje jednotka tankov). Uz to neni ta stara klasika, ale ozaj do nekonecna sa natahujuca saga.

Nuz ale pojdem aj na daslie pokracovania, hoci mne osobne vadi ze vsetky kultove postavy, ktore vlastne tvorili podstatu SW vymreli ci uz vo filme, alebo bohuzial v pripade princezny LEI aj v realnom svete.

SW boli pre mna jednoducho o Skywalkerovi, Han Solovi, malom zelenom Jedim, a Darth Waderovi a Lei. bez nich to uz nebude nikdy ono. Len odkazy na nich v spomienkach to uz nebude ono. Vyrasta teda nova generacia Ray a Finn a povodne nitky a linie celej prapodstaty SW sa vytracaju a vznika akoby uplne novy dej, ktory uz bude len  serial a odvodenina od klasickych SW na ktore sa uz bude len akoby spominat a v dejovych oknach mozno prepinat.

este jedna vec je tam taka vcelku nepochopitelna a matuca pre mna.....zjavuju sa tam take postavy, ktore tam akoze posobia odjakziva, ale v ziadnej epizode sa nikdy nevyskytli. A pritom tam v dany moment filmu zohravaju podstatnu ulohu a vystupuju ako stare zname postavy.

a stve ma fakt to, ze to opat ostalo na minimalne dva roky otvorene dejovo....a mozu to tak natahovat, ze ak dozijem tak ako 90 rocny pojdem na E 85  O0

« Posledná zmena: 20. December 2017, 09:02:02 od legoholik »

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #137 : 20. December 2017, 12:51:58 »
...Menim to uz tym ze nehodlam kupit Battlefront 2 ktory je totalne chamtiva hra a ma onicom pribeh.

pfff, Battlefront 2...nič pre mňa ako aj jednotka...proste primárne multiplayer hry - o single kampani v Bf2 som si len čítal, a je to totálne mimo mojich predstáv. 4-5 hod hracia doba, hranie za milión postáv, skákanie od misie k misii bez nejakej spojitosti medzi nimi....to nech idú do riti s týmto!!! A pritom, technicky to majú dokonalé! S takou grafikou urobiť 15-hodinovú kampaň v štýle Jedi Knight/Jedi Outcast, čiastočne aj Jedi Academy...možem akurát snívať.
Čo bolo zlé na tých starších hrách? Človek sa vedel vžiť do tej hráčovej postavy, misie trvali aj hodinu (úvod v nočnom meste s ostrelovačmi bol o nervy, som ich preklínal neskutočne) ,nebolo to len o neustálom strielaní, musel sám prísť na to, ako sa dostať k cielu, do nejakého koplexu, s niečim pohnúť, objaviť skrytý priechod, vyriešiť puzzle, bolo na hráčovi - či používal pri boji konvenčné zbrane alebo meč...atd....
Už je iná doba, jak vravíš...si zrátajú drahý vývoj, že sa im to neoplatí, tak radšej spravia multiplayer hru s pár mapami, nech sa tam ludia naháňajú do zblbnutia a pridajú mikrotransakcie a peniažky sa budú sypať bez námahy...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #138 : 05. Február 2018, 01:08:48 »
zatiaľ nič podstatné, akurát vidieť tie speedre z leakov setov  >:D

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #139 : 05. Február 2018, 07:59:05 »
Co uz z toho robia telenovelu?


Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #141 : 09. Apríl 2018, 10:06:15 »
Nový trailer na Solo

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #142 : 29. Máj 2018, 12:00:00 »
Tak som uz aj ja absolvoval ako fanusik SW povinnu navstevu kina.

Moj dojem z filmu je taky neutralny.  Ani velmi nenadchlo a ani velmi nesklamalo.
Stale vsak u mna plati, ze povodna klasika z prelomov sedemdesiatych a osemdesiatych rokov bola najlepsia.

Len aby tu reč nestála...som si tú 8-čku konečne pozrel. Mňa to nebavilo ešte viac ako E7, na jedno pozretie - nikdy viac.

- z 2,5 hodinového filmu pozerať 2 hodiny, ako vo vesmire 5 velkých lodí prenasleduje 5 malých...? a nič sa tam nedeje? ;D ,to je tak do polhodinovej časti seriálu, takýto dej...

- v kasine to mohla byť zábavná odbočka od hlavného deja, lenže v tom lacnom scenári to rozohrali na rýchlovku: tých dvoch zúfalcov tam hneď chytia a dajú do basy...a zrovna v ich cele je človek ktorého hladajú. Na nič iné nieje čas, rýchlo preč, lebo 5 malých lodí nema žiadny plán + málo času (malo paliva)

- druhá odbočka na ostrove s houmlesákom Lukom a topornou nevýraznou ančou Rey (slabá herečka, strašne slabá), bola celkom pozeratelná, dal jej múdre rady, zamečovala si trochu do vzduchu - tú palicu aj meč držala myslím prvýkrát v živote v ruke, s tým máchala jak drevenný panák ...ale nevadí, ona je hrdinka. A POZOR!!! prišla jediná vtipná scéna z celého filmu pre mňa: dvom vesmírnym jeptiškám/mníškam (či čo to boli) padajúca skala odmrdala drevenné táčky... ;D

- z 5tich malých lodí ostane už len jedna hlavná, všetci naskáču do záchranných modulov, ale samozrejme v tej namakanej hlavnej lodi nieje možnosť zapnuť Autopilot, takže tam doslova že musí ostať pilotovať jedna chuderka, čo sa hrala na vedúcu, ale celý čas nevymyslela ani hovno...asi 30 opúštajúcich modulov dlhú dobu vobec nikto z tých prenasledújúcich nepriatelských lodí nezbadá...potom ich začnú sice odstrelovať...ale to už sa človek dovtedy 5x pleskol po čele...

- posledná polhodina je na planéte, na ktorú doleti zvýšnych 5 modulov...dokopy asi 30 ludí - strašne bezvýznamne to na mňa posobilo. Nájdu tam zase další bunker, a čakajú za dverami čo dalej...vymyslia najvačšiu chujovinu čo niekoho napadla - na 30-ročných polorozpadlých hrdzavých vznášadlách vybehnú proti 10tim velkým AT walkerom... človek už čaká , že aspoň ten bezvýznamný černoch sa obetuje nakonci, ale niee...druhá bezvýznamná činska upratovačka na vznášadle ho zachráni...A ona je doňho buchnutá celý film  ;D - do toho černocha!! čiže bozk musí byť !!! Boha jeho, čo je moc, to je moc... moja ruka pléééésk do čela!!!

- Hercov v hlavných úlohách poznáme už z E7, tu sa nič nezmenilo...slabota, maximálne ako vedlajšie postavy by mohli hrať a nie ťahať skoro 3hodinový film. Nová postavička už spomenutá činska upratovačka - otras, taká "šmochtáčka" čo robí údržbárku zrazu aj s tým černochom do počtu, zachránia osudy povstalcov...nevierohodné, čo už, je to len film. Carrie Fisher otras, už v E7 bola jak na práškoch, jak keby zablúdila z liečenia omylom na filmový plac. Tu je rovnako hrozná, tá už tam vobec nemala figurovať, skrachovalá osoba úplne. Mala radšej doma ostať a vysrať sa im na celý SW.

Tak asi len tolko som chcel, nebudem už do toho špárať.
Je to detský film, a to doslova so všetkým čo k tomu patrí. Niekomu sa páči, mne nie.

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #143 : 29. Máj 2018, 12:43:44 »
Heh, videl som to nedavno, ale keby som si neprecital tvoje postrehy, tak by som uz aj zabudol o com to bolo.

Inac ja som tu upratovacku mal skor za mongolku nez cinanku, taku matronu z jurty, ale kazdy mame ine chute ;)

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #144 : 29. Máj 2018, 12:57:20 »
No ale fakt, to je typ filmu, z ktorého za 2 dni už nevieš nič...ja som to preto hned po včerajšku tu hned napísal (a určite už aj kopu vecí nespomenul ,zabudol), lebo by som si za týždeň pamätal tak akurát, že tam bol bradatý Luke na ostrove...

že Matróna z jurty!!!!!  ;D  hej, to je presne ten výstižný výraz na ňu!

Odhlásený LANDSER

  • Príspevkov: 153
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #145 : 29. Máj 2018, 16:57:05 »
Lepšie by som to ani nenapísal (y)

Odhlásený GentlemanA15

  • Príspevkov: 782
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #146 : 29. Máj 2018, 17:14:36 »
Keby to ten maník napálil do toho kanóna, aspoň by sa dalo povedať, že mal aký taký zmysel a povedzme že niečo spravil ..... fakt som veril v akú takú hrdinskú smrť ...a potom hento ...  :vomitsmall:  :vomitsmall: ...... poďme sa bozkávať prípadne súložiť pod tými robotmi, veď čo :D ...

Odhlásený Buďo

  • Príspevkov: 1500
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #147 : 29. Máj 2018, 19:20:57 »
Paliason , dobre si to zhrnul ! Kľudne by si mohol robiť i recenzie filmov profesionálne ;)

Mam podobne dojmy z SW e7 . Popravde je to jeden z tých filmov-škoda reči  ;)

Dej bol tak pútavý a zaujímavý , že som zaspal, i pri druhom pokuse to dopozerať .To sa mi málokedy stáva  ;D

BTW : sci -fi je jedna z viacerých tém čo ma bavia , okrem ineho . ..

Odhlásený smirec1

  • Príspevkov: 143
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #148 : 30. Máj 2018, 10:41:02 »
Viete si predstavit nieco romantickejsieho ako sa bozkavat pred robotmi a potom umriet?...mozno len sa utopit po bozkavani ako na konci titanicu...

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #149 : 30. Máj 2018, 11:13:39 »
Keby to ten maník napálil do toho kanóna, aspoň by sa dalo povedať, že mal aký taký zmysel a povedzme že niečo spravil ..... fakt som veril v akú takú hrdinskú smrť ...a potom hento ...  :vomitsmall:  :vomitsmall: ...... poďme sa bozkávať prípadne súložiť pod tými robotmi, veď čo :D ...

no a to, jak sa s tou matrónou na rukách zrazu zjavil behom 2 minút v bunkri, ktorý bol 2 km daleko...a tých robotov obiśiel asi cez Žilinu...

Jáaaj, a teraz som si spomenul ešte na ten najhlbší kanál, čo som nepomenul: Leiu (Carrie Fischer) ,po zásahu rakety do veliacej kabíny  vyfúkne do vesmíru. chvilku vyzerá, že to nerozdýchala a je s ňou Amen...ale zrazu prštekmi na rukách začne trepať, očká otvorí...ruka dopredu ala Clark Kent!!!  ;D ...a poďme spolu lietať!!! smerom naspäť do lode...no proste ja som mal oplieskané červené čelo z toho filmu.