LEGO > CAD

ML-CAD

(1/4) > >>

KLF:
Tu si povieme nieco v strucnosti o dizajnovani LEGO vytvorov na trochu vyssej urovni, nez je LDD. Ide o jeden z najstarsich, ale zatial aj najrozsirenejsich LEGO CAD softverov. Vola sa LDraw. Graficka nadstavba (dnes v podstate nevyhnutnost) k tomuto softveru sa vola ML- CAD. Ukazky prace v ML-CADe vidite v prilohe. Vytvorenie CAD modelu je tiez zalezitost, o ktorej by sa dalo vela popisat. Skuseni navrhari maju rozne finesy, akymi si pomahaju pri dizajnovani. Po dokonceni navrhu sa zvacsa robia rendery (vizualizacie). Tieto mozu mat tiez rozny stupen kvality - od zakladnych, az po fotorealisticke. Na renderovanie sa najcastejsie vyuziva program POV-Ray. Tento je vsak uz trochu narocnejsi na obsluhu a vyzaduje iste skusenosti s grafikou a renderovanim. Kazdopadne - toto vlakno je otvorene pre diskusiu a vymenu skusenosti s LEGO dizajnovanim. ;)

Pripajam hned na uvod snad 2 najdolezitejsie linky pre kazdeho LEGO dizajnera:

- oficialna stranka spolocnosti LDraw.org, na ktorej je mozne si stiahnut vsetky potrebne programy na dizajnovanie a taktiez su tam stale aktualizovane databazy LEGO dielikov. Tato databaza obsahuje niekolkonasobne viac dielikov, ako LDD:

http://ldraw.org/

- velmi pekne spracovany postup, pre instalaciu vsetkych potrebnych programov od dizajnovania az po rendering:

http://seifrob.sweb.cz/poc_modely/l-cad/l-cad_inst.htm


Verim, ze ako ukazka to trochu pomohlo. ;)

Buďo:
Kde konnčí moja predstavivosť nastupuje LDD ,vyššie spomínaný program vyzerá zaujímavo.Mám operačný systém windows 7 64bit ultimate ,dokáže v ňom pracovať ML-CAD?

KLF:
No popravde neviem. ;) Nie je uvadzany na oficialnej stranke, ale ja predpokladam (a dufam), ze ano.

MiKeL:
samozrejme, ze ano ;) tiez mam ten win a bez problemov. aj ked som zaznamenal niekde na tych strankach, ze 64bit win nie su podporovane a pod, nikdy som s mlcadom problem nemal. ani ldview, ani pov ray.

matt251:
Pred par dnami  som sa ML-CAD pokusil nainstalovat do PC  (Win 7) a vypisalo tu ten problem s 64bit. verziou...  Da sa to nejako obist?

Osobne som ale PC lama (ani len film na dvd si napalit neviem  :-[ :-\) takze  silno pochybujem ze ten CAD budem mat pokial mi to nejaka kvalifikovana osoba neurobi

Navigácia

[0] Index správ

[#] Ďalšia strana

Go to full version