LEGO > Spoločné projekty

MicroCITY

(1/48) > >>

Buďo:
Ahojte  :)

Už to chcelo vlastnú tému tak tu je  ;) Nejak sa každý toho bojí  >:D
Padli tu rôzne návrhy na spoločný projekt a ako som už inde písal .Potenciál na to máme . Vo svete je plno takýchto projektov.
Navrhujem aspoň skúšať v LDD aby sme si každý spravili predstavu .Predstavu o dieloch a stavebných technikách .
Tých dielov čo treba je naozaj málo . A jedná hlavne o bežné diely .

Výhody projektu oproti iným.


+Jednoduchosť i pre staviteľa začiatočníka
+Malé množstvo dielov bežne  dostupných
+Jednoduchá preprava na výstavy
+Poštou zasielané na jedno zberné miesto
+Kompatibilita pri inštalácii
+Inštaláciu zvládne jeden človek

Minimálny počet ľudí je z môjho pohľadu dvaja ,na rozbeh takéhoto projektu a verím že sa pridajú ďalší  ;)
Plocha jednej platformy/ bloku bude veľkosť 32x32 .(Stavať sa dá i na baseplatoch len pri vytajlovaní a vyplejtovaní takej veľkej plochy sa basepale prehne ,preto takéto sendviče  ;))



K mierke ,tu je fakt čo zvažovať a je potrebné sa zjednotiť ! Každá má niečo do seba  ;) Ja sám mám v tom nejasno  ;) Prikláňam sa skôr k mierke ako príklad osobné auto z
jumpreu 1x2 a  tile 1x1 .Dávam i príklad čo som skúšal čo sa mierky týka . Tá vľavo mi príde proporčne vyváženejšia ,vpravo mi príde auto veľké a vlak malý (ak by bol 3 study široký je to zas  veľa)



KLF:
Budo, vlaky v micro su 3-wide. Je to medzinarodny standard a aj to sedi k mierke aut.

phoenicis:
Myslím, že pokiaľ chceme zachovať modulárnosť (spájanie technic pinmi), tak kľudne môže ostať baseplate s tým, že pod plate vrstvou nad spájacími technic brickmi budú len roztrúsené podporné bricky (teda nie na celej ploche) a tým by sme sa zbavili fenoménu prehýbania sa baseplatov...

Buďo:

--- Citácia od: phoenicis  07. Máj 2017, 14:25:15 ---Myslím, že pokiaľ chceme zachovať modulárnosť (spájanie technic pinmi), tak kľudne môže ostať baseplate s tým, že pod plate vrstvou nad spájacími technic brickmi budú len roztrúsené podporné bricky (teda nie na celej ploche) a tým by sme sa zbavili fenoménu prehýbania sa baseplatov...

--- End quote ---

Správne chápem ? Ono ma to už napadlo v podstate, len či to bude staviteľom vyhovovať .Nech nevznikne nevôľa že ide o mrhanie baseplatmy  ;)

Buďo:

--- Citácia od: KLF  07. Máj 2017, 14:18:21 ---Budo, vlaky v micro su 3-wide. Je to medzinarodny standard a aj to sedi k mierke aut.

(Odkaz na prílohu) (Odkaz na prílohu) (Odkaz na prílohu)

--- End quote ---

Sedí k mierke osobných áut 2wide no autobusy , kamióny a pracovné stroje by chcelo už 3wide ako vlaky nie ? Skúsim vyCADiť  ;) Uvydzí sa . . .

Navigácia

[0] Index správ

[#] Ďalšia strana

Go to full version