Autor Téma: Lego Inside Tour 2014 - report  (Prečítané 3134 krát)

Prihlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Lego Inside Tour 2014 - report
« : 31. Marec 2015, 19:40:29 »
Tak po dohovore s KLF sem dávam moju reportáž publikovanú pred pár mesiacmi "na tom druhom" fóre. Nejak som sa v tom čase tu ešte neaklimatizoval, plus vrodená lenivosť.

- Toto je recenzia na ročník a turnus (18-20. jún 2014) kde sme boli my, čo všetko bude v 2015 sa dozvieme o pár mesiacov, keď začnú nové turnusy. Je pravdepodobné, že niektoré veci ako napr trička boli špeciálne len pre 10ty ročník. Ale na 2016 sa chystá otvorenie LEGO House.
- Fotky s logom sú od organizačného tímu, zvyšok moj. Fotiť sa často nemohlo, som nestíhal a po dovolenke sa mi ani nechcelo...

Ouvertúra
Takto pred rokom a pol som bol ešte v stave "vyskúšame, uvidíme", ale keď sa priblížil termím registácie už som sa prepol do stavu "musí to ísť". Asi za to môže to množstvo recenzií a názorov online. Pripravil som klasickú výbavu pre registáciu nedostatkového tovaru (lístky na koncerty, beta testy,...) - dva notebooky na dvoch rôznych pripojeniach a na každom len prehliadač(e) s jedinou stránkou a ktomu texťák so všetkými možnými aj nemožnými údajmi čo by mohli chcieť. Pravidelný refresh, rýchle vyplnenie a o 13:02* už svieti v inboxe " LEGO Inside Tour 2014 - Waiting List", dvakrát, keďže za každú osobu sa to vyplňuje nezávisle. Skoro dva týždne čakania, online sa už objavujú prvé štastné príspevky keď tu konečne svieti aj u mňa "CONGRATULATIONS!". Potvrdenie išlo späť hneď obratom. A potom až do februára ticho, neskôr žiadosť o fotky, platbu, potvrdenie rezervácie hotela. Prišiel prístup na portál s info, asi chyba v SAPe alebo inom Matrixe, lebo pozerám a tam dokumenty s požiadavkami na kvalitu u dodávateľov a podobné. Posielam mail, či až takýto "inside" pre nás plánuju a obratom po logine už len mapka príjazdu do Billundu s linkou na počasie.
Prišiel čas na prípravu druhej časti plánu, roadtripu do Nórska, to je to čo sa hovorí nezasväteným ... "Ideme na dovolenku do Nórska, cestou sa zastavíme v Legolande, pozreť čo sa zmenilo za 20 rokov" ... a oni chápavo pokývu hlavou. Povedať to naopak by asi nastalo klepanie na čelo.

*) Neskôr, na mieste, sa dozvedáme, že 13:05 bolo už dosť registrácií na zaplnenie všetkých termínov a o ďalších 10 minút, kým to stihli vypnúť už štvornásobok kapacity.

Na mieste
Prichádza sa v utorok aj keď oficiálny program začína až v stredu na obed. Nazvime to teda deň nultý. Základom je zaregistrovať sa na recepcii hotela, každý dostáva folder s programom, vysačkou vrátane sezónnej karty do Legoland Billund, NDA formulárom a klúčom od izby. V našom prípade, po 11 nociach zakaždým na inom mieste v Nórsku sú tie 3 dni ubytovania v cene spasením. Až po chvíli si všímame izbu, je na prvom poschodí s výhľadom priamo do parku (priamo na scénku zo SW), so sedačkou a kopu priestoru, aspoň je kde vetrať turistické oblečenie :). Na stolíku rukou písané uvítanie s lepenou ružou a čokoládami v tvare bricku. Na posteli tričká k 10 výročiu a tašky, poriadne veľkými taškami. Ako sme neskôr zistili, zmestia sa tam vedľa seba 8-stud a 4-stud storage box, naležato, a na to druhá rovnaká vrstva. Asi nám tým nieč chceli naznačit, poslúchli sme, ale o tom neskôr.
Výhoda cesty vlastným autom (parkovanie bolo v cene aj keď sa to nikde nespomína) je príjazd podľa vlastného plánu, ten sme mali skorší takže zostal čas použiť permanentku do parku. Cestou si nenápadne obzerať ľudí, čo vyzerajú mať podobné farby vysačiek a tipovať či sa zajtra stretneme.
V parku skoro všetko po starom, bol som tam už aj v 2010 ( ale tým sa nechválim nechápajúcim ľudom v okolí ;) ), teda aspoň v Minilande, tam pribudol len Friends ostrov. Vlastne to ani nieje Miniland, má to mini-doll mierku a stavby viac v set/MOC technikách. Okrem toho sú tu pre mňa nové atrakcie - straśidelný dom, polárny rollercoaster a Ice Pilots School. To posledné sa hneď stalo mojim obľubencom, aj ked si myslím, že spravnejší názov je "takto sa cítila kapota vášho auta vo fabrike", keďže sa jedná o jazdu na sedačke na konci ramena priemyselného robota. Na začiatku si displeji treba navolit úroveň "grcavosti" 1-5 a v rámci nej pár trikov, vyprázdniť vrecká a ide sa na to, príklad 4-5 v popredí a takej 2ky vzadu. Treba 3 jazdy na vyskúšanie všetkých na danej úrovni, samozrejme žiadne srágory, jedine 5ka.
Večera je vo vlastnej réžii, v rámci lenivosti aj cca 10min peši do mesta sa zdalo moc a vyhrala reštika v hoteli, po návrate z Nórska sa nezdala ani tak drahá.

Prihlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Lego Inside Tour 2014 - report
« Odpoveď #1 : 31. Marec 2015, 19:40:35 »
Deň prvý

Oficiálny program začína až po dvanástej, tak je dosť času na neskoré bufetové raňajky v rámci hotela. Keďže obed v cene nie je a času nebude nazvyš, tak odporúčan nevynechať. Zostáva čas zas skočiť parku, napríklad na informácie si vyzdvihnúť kupónovú knižku ku sezónnej permanentke, tých 30% na set, či na 20% nákup sa môže hodiť, ale v očakávaní sľúbeného zamestnaneckého obchodu to končí len plánovaním. Rýchlo využiť krátke rady a voľne vodné delo na hradbách pirátskeho ostrova. Síce tí na lodičkách majú čím oplácať a väčšina má pršiplášte z automatu, ale ja to mám 200 do hotel po suché veci, hahaharrrr

Prvé oficiálne stretnutie s organizátorkami, od toho momentu boli Camilla, Sanne a Regina s nami. Dostávame LEGO menovky a Inside Tour minifig torzá, zvyšok si máme poskladať sami. Podstatná vec - pozbieranie podísaných NDA (Non-disclosure agreement), takže žiadne zverejňovanie údajov a vecí čo uvidíme a dopočujeme sa. Hromadná foto pred hotelom, aj pre ľudí čo sa neradi fotia odporúčam neskrývať sa ;)

Nasleduje oficíalne uvítanie, v našom prípade od Conny Kalcher, VP pre marketing a zákaznícky servis. Po nej prišla Jette Orduna, ktorá ma nastarosti LEGO Idea House a LEGO charitu. Obe, ako aj vačšina iných prednášajúcich v rámci programu, začnú rozprávanie tým ako sa dostali do firmy a ich vzťahom. Začina sa už "prefláknutým" animovaným filmom o LEGO histórii a pokračuje aktuálnejšimi dátami, vrátane krízových rokov, či korporátnych pomerov, atď.
Po skončení nastáva prvý zo zábavných presunov, dlhšie trvá nahnať ľudi do autobusu ako ním prejsť tých pár sto metrov k pôvodnému Ole Kirk's House. Kratučká prednáška a prechádzame do pôvodných priestorov, obsadených historickými artefaktami - fotografiami a pôvodnými drevenými hračkami.


Každá doba má svoje exponáty a ako sa presunieme do novšej časti s Legom ako si ho už väčšina pamätá, tak nastáva postupné oddelenie malej skupinky o 8-10 ľudoch. S tými si to namieria do podzemného archívu s asi tridsiadkou posuvných regálov označených rokmi. Ide sa od najnižších a zvrháva sa to na to že partička dospelých ľudí hľadá a vyťešuje sa s MISB setov ich detstva. Popri tom sa niektorí špecializujú na nájdenie vzácnych setov. Keby nebolo neustáleho poháňania od doprvodu, tak tam pár ľudí strávi aj pol dňa. Občas došlo aj na motiváciu pomalým posunom regálov a tam nepomôže ani Indyho minifig na poličke vedľa.


Zatiaľ čo o poschodie vyšsie je možné obdivovať mestské diorámy zo setov rôznych epôch - 60te roky, 70te roky, Classic Town či City. Samostatné zákutia má Duplo a štýlové tmavé pre SW. Je možné objaviť obrovské červené auto postavené z klasických brickov ešte mladým Kirkom 3. generácie. Cesta naspäť na hotel vediel okolo staveniska nového LEGO House, zatiaľ tam nič moc okrem plota nieje, ale 2016 už má byť sprístupnený.


Po návrate do hotela sa v konferenčnej sále začala krátka predstavovačka jednotlivých účastníkov - väčšinou Európa, potom Amerika a pár ľudí z Ázie. AFOL jedinci sami aj s doprovodom ale aj dosť detí s rodičmi - najskôr spôsobené predprázdninovým termínom. Nasledovalo predstavenie dizajnérov pod vedením Andyho (Technic) - Sam (CHima), Lee (Mindstorms), Chris (LEGO Movie), Jamie (Creator), Mel, Gita ...
Nasledovala aktivita na zoznámenie - náhodné rozdelenie do týmov a úloha znela jasne, postaviť v krátkom časovom limite most zo základných Duplo kociek. Tak aby prežil prejazd vlaku, podjazd auta a bez podporných pilierov okrem začiatku a konca. Nebolo to asi také ľahké, ale náš ako jediný z piatich prežil bez problémov ;) A potom všetky prišiel doraziť špeciálny testovací deštruktor zachytený na špionážnej foto. Vagón vážil asi kilo a dorazil všetko čo ešte stálo.


Späť do sály kde Sam hovoril o tom ako si naplánoval niekoľkoročný cieľ sa stať LEGO dizajnérom a jeho splnenie. Predstavil rôzne štádia prototypov svojho posledného Chima modelu a pozadie pár hotových. Chris hovoril o procese prerábky modelov z LEGO Movie do predaja vrátane ukážky pár kúskov čo neprešli sitom. Lee predstavil históriu Mindstorms, ich naviazanosť na akademickú pôdu a jeden interaktívny ukázal.
Prišlo na vyhlásenie staviteľskej súťaže pre účastníkov, kde boli dané určité podmienky ako "WOW faktor", hrateľnosť a veľkosť (cca do 300-400 dielov a pár minifigov). Boli predstavené pojazdné dizajnérske skrinky so šuflíkmi plnými zosortovaných dielov, následne okamžite okupované deťmi, mne keby v dvanástich dali pred seba niekoľko desiatok tisíc dielov tak tiež idem cez mŕtvoly :)
Prerušenie spočívalo v spoločnej večeri, kde pri každom stole bol aspoň jeden z dizajnérov a dalo sa voľne rozprávať.
Vačšina z nich tiež prešla späť do spoločnej miestnosti a pristavovali sa pri stavajúcich ľudoch a dávali rady, prípadne sa dalo rozprávať len tak. Zhrnul by som to takto ... reálne som sa k stavbe dostal až o jedenástej, po polnoci nás tam bola ešte asi polovica, okolo pol jednej doniesol chlapík z recepcie ako pozornosť tácku s kolou a pod pre asi siedmych statočných a odchádzal som o tretej a to ešte dvaja zostali. Jeden z nich bol Leon, chalan na vozíčku, tam sa nedá povedať inak ako - rešpekt...

Prihlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Lego Inside Tour 2014 - report
« Odpoveď #2 : 31. Marec 2015, 19:40:47 »
Doplnenie k prvému dňu
V rámci prezentácií mala svoju aj sochárka Gita (z napr. oficálneho videa ku Simpsons house), kde rozprávala ako robí modely rôznych minifigov, zvierat a príšer. Je to ešte klasická škola, takže v prvom rade modulína a fyzické modely vo viac násobnej veľkosti, ktoré sa až potom prevedú do 3D. Krásne remeslo a hynúci druh tvorby v priemysle. Dostali sme od nej každý jeden kus nového huskyho.

Deň druhý

Ráno rýchle raňajky, nástup na deviatu sa nezdá až tak skorý, až na malú skupinku nočných staviteľov. Nabehnúť do autobusu, pár zátačiek a sme pred budovou prvej fabriky. V hale recepcie sú dve dominanty - obrovská mozaika loga LEGO tvorená tisíckami farebných minifigov a asi dvojmetrová Mindstorms motokára. Dostávame pokyny odovzdať všetky mobily, foťáky a väčšie batožiny. Na oplátku dostávame výstražné vesty, načúvacie prístroje rádiom napojené na vedúceho skupinky a inštrukcie držať sa mimo vyznačených trás pre vozíky.


Rozdelení na dve skupiny začíname prehliadku, tá naša ide ako prvá k linkám na potlač minifigov. Presklená mašina má vsebe viacero stanovíšť na každom z nich pridáva na torzo po jednej farbe vďaka tampónovej tlači, po pár krokoch si ho otočí. O niečo ďalej iný stroj skladá dokopy torzá a posiela ich na tlač. Iný stroj na potlač práve rieši hlavičky. Popri nich sú kýble s nepodarkami a kalibračnými sériami, je nám doporučené do nich nešahať, je to ťažké, z niektorých by boli exkluzívne kúsky. Počas čakania na druhú skupinu sa dostávame k vitríne s historickými strojmi, môžeme si pozreť vibračný podávač s váhou či vyskúšať si pôvodný manuálny stroj na potlač. Dozvedáme sa o minimálny odchýlkach moderných strojov a skoro žiadnej potrebe dávať extra dieliky. Áno, tie tam sú na elimináciu chýb strojov a nie staviteľov.



Vymieňame sa s druhou skupinou a ideme smerom k baliacim linkám. Na prvej je menší Technic set, ten keďže obsahuje diely bežných veĺkostí, je balený automaticky, od prvého sáčku až po zabalenú paletu sú tam asi dvaja ľudia na kontrolu. Linka si berie diely s kontajnerov, balí do sáčkov, váži po krokoch, tie dáva do krabice a nakoniec ju lepí sama. VäčŠina setov je už balená v Kladne, v Billunde ostávajú hlavne špeciality. Príklad je hneď vedľa, tam už idú po páse krabice s Volvo nakladačom. Áno, na trh prišiel v septembri ale v júni sa tam už vo veľkom balil. Obrovské kolesá a lyžicu tu musia baliť ľudia, pohľad na prepravky plné špecifických gúm cuká tými pár Technikármi čo sú tam medzi nami. Bystré oko zachytí nenápadné menšie krabice od Technic buldozéra, ten v tom čase nemal poriadne fotky ešte ani na nete. Treba dopĺňať zásoby dielov tak uvoľnujeme priestor a ideme von z fabriky.

Krátkou cestou busom dostávame pár info o ďalšej fabrike - lisovni a upozornenie na veľké silá na granulát kde akurát kamión sype svoj náklad. Klasika mobily a foťaky preč, tentoraz aj všetky tašky či voľné oblečenie. Budovou sa tiahne jedna dlhá chodba od jedného konca na druhý s dĺžkou cez pol kilometra. Nájdeme tam napríklad nástenku s výročiami, je evidentné že 20 rokov si tu už pár ľudí už odbilo, 10 či 15 sa neoplatí ani počítať. Hneď vedľa je starý lis, áno ten známy z animovaného videa o histórii, a tento kus ešte stále funguje .. aj keď už len naprázdno. Prvá zástavka je ohňovzdorný, bombovzdorný, betonový sklad lisovacích foriem. Forma pre diel môže byť len tam, priamo v lise a na repase, dokonca aj dieľna na drobnú údržbu je priamo v tej betónovej kobke. Miestnosť s lismi je hněd vedla. Niekoľko radov lisov napojených na pneumatické potrubia dodávajúce zvrchu granuláty základných farieb do mixérov. Okienkom je možné pozorovať pravidelný chod lisu a horúce kocky miznúce spodom, aby sa na boku mašiny vynorili pádom do plastoveho kontajnera. Čo 3-4 metre to iný diel, akurát chytať ich je zakázané. A to aj nepodarkov, napríklad kociek ktoré sa úplne neodelili od kanálov spájajúce miesta vstreku. Lisy sú obsluhované robotom, ktorý prinesie prázdny kontajner a plný dáva na pohyblivý pás. Tie sa zbiehajú v automatickom sklade kam smerujeme, pre ľudí sú len úzke obslužné koridory tak na 1,5 človeka, takže tá odovzdávka aj kabeliek má svoj význam. Regále siahajú do výšky niekoľko poschodí a v prítmí sa hĺbka po pár desiatkach metrov stráca. Rameno tu kontajner zobere, tam zas pridá, posuvný pás je v permanentom pohybe, prepravky v pravidelných intervaloch miznú za stenou. Niektoré do baliarne, ale vačšina smer Kladno.

Ďalšia lokácia, viac kancelárska, naša skupina sa ako prvá dostáva do rúk správcom komunitného portálu pre deti. Rýchle vysvetlenie priorít a pravidiel a obratom nám davajú test obsahujúci zo 10 reálnych príspevkov na zmoderovanie. Niektoré sú jasné, iné na posúdenie a pár sa ukázalo byť chytákom. Trolling, komerčné ponuky, skryté nadávky,... online klasika však avšak s príchuťou juniorizácie ;) Ako odmena diplom a jeden z koša polybagov, niektoré sú vzácnejšie ako iné....
V pozícií druhej skupiny je to zaujímajšie, ide sa do skladu pre servisné oddelenie. Ten obsahuje archív kde sa odkladá zásoba dielikov pár rokov po skončení výroby a podobne s návodmi. Viac živo je v spleti regálov s náhodne rozmiestnenými krabicami jednotivých aktuálnych dielikov. Ich rozmiestnenie plánuje počítač, rovnako ako plán zberu, akurát vykonávateľom je tu človek, nie robotické rameno. Ten behá s vozíkom na ktorom má aj zo 4 jednotlivé objednávky každá s nákupným zoznamom podpísaným "tvoj počítač". Nastala chvíľa nahrabania si dielikov, na stole je zo 30 krabičiek, do ruky dostávame malý zip sáčok a jasné pravidlá - do 10 minút ho musíme priniesť zavretý.


Nasleduje obed v zamestnaneckej kantíne, žiadne mastné jedlá, žiadne sladené nápoje, asi polovica vegetaríanska, všetko chutné. Hňed vedľa je spoločenská miestnosť a nasleduje prednáška primárne o LEGO Movie a aj všeobecnejšie vzťah k vlastným filmovým produktom. Nebyť upozornenia na súťaž vačšina už myslí na ďalší krok. Takto ich udržuje v pozornosti cena do kvízu - úplne nová Bennyho loď. Bohužial nemám naštudované dáta o filme. Mimochodom už vtedy nám bolo prezradené, že začiatkom 2015 budú ešte 3 sety ;)


A je to tu, návšteva zamestnaneckého obchodu LEGO. V skratke - 50% z Dánskej oficiálnej ceny, max. 2 kusy na osobu z jedného setu/čisla, aj na detské oblečenie (dospelácke nieje dovolené), v cene jedna veľká škatula s poštovným zadarmo na domácu adresu. K dispozícii všetky exklusivity z oficiálneho obchodu - modulary, Simpsons, Maersk, Ghostbusters,... ,pár starších setov zrazených ešte na štvrtinu ceny, tri obrovské kýble sypaných kociek. Snáď všetko okrem čerstvej Bennyho lode stíhali dokladať ked zmizlo, akurát bolo málo času hľadať čo sa oplatí. A problémy s kartami - ešte že ma napadlo vybrať cash deň dopredu, aspoň to poslúžilo to aj ako regulácia, keďže pri ceste autom miesta bolo dosť.

Naspäť na hotel a spoločná večera v Legoland Western Grill pube. Dizajnéri sú opäť spolu s nami, akurát priestor je viac obmedzený a komunikuje sa ťažšie. Prechod do zasadačky a vyhlasovanie výsledkov súťaže. Druhé a štvrté miesto ide k nám domov :D Pri člnku zavážilo to, že vtesnať mechanizmus do hotového modelu sa snažili 3 dizajneri a ja, výsledok je neštardandné použitie našich nefukčných prototypov. No a môj risk stavením na Technic sa celkom oplatil ako jeden z mála som dostal set, ktorý mi mohol podísať priamo dizajnér - Sam. Tretie miesto poľnohospodársky ťahač, ktorý stačí nakrabicovať a dať do výroby. Prvé miesto "kopací bowling" s vratkou na gule a zametaním koliek. Celkovo z prvej desiatky sa väčšina poznala z hlbokonočného stavania. Mimochodom ten biely sklenník postavil Leon ústami.


Prihlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Lego Inside Tour 2014 - report
« Odpoveď #3 : 31. Marec 2015, 19:41:02 »
Deň tretí

Ráno mierne nestíhanie, rýchlo sa napratať na raňajky a vysťahovať izbu. Tie dve tašky, čo sme dostali na začiatku ? Tak tie sú plné a riadne ťažké. Keďže nie sme jediný, tak stíham checkout na recepcii a ešte tam kupiť jeden LEGO House set, hovorí sa, že ich berú zakaždým z iného obchodu v meste, ktovie ...


Začíname o Legolande od Claus-a manažéra akcií pre park, spomína sa pôvodná história od založenia až po predaj spoločnosti Merlin Group, ktorá prevádzkuje aj iné parky. Hovorí sa voľnej previazanosti typov atrakcí očakávaných náštevníkmi a tém z produkcie LEGO. Taktiež o plánoch rozširovať parky, či menšie objekty - Discovery centrá - zdá sa, že prioritou je Ázia.
Po overení, že každý ma dostatočne pevnú obuv, štekle ani flip-flopy nie sú žiadané, sa spoločne vydávame do parku. Je to celkom dobrý pocit beztrestne prejsť bránou s nápisom len pre zamestnancov. Cestou sa dozvedáme údaje o počtoch zamestnancov, ich práci a sezónnej vyťaženosti a čoskoro vchádzame do prvej budovy. Vnútri sú garáže a dielne mechanikov, sezóna sa už rozbieha tak vnútri ostáva len posledný vláčik. Na servis si sem zaskočil nejaký neposlušný duch. Prechádzame k dieľnam staviteľov, mobily a foťaky idú znova preč, vnútri sú nielen staré ale budujú sa aj nové diela. Vidieť rozpracované priečelie novej historickej stavby, či sochy určené pre zahraničné parky do nových atrakcí. Všade vrátane políc pod stropom sú Miniland modely, niektoré si prihliadnuc na sfarbenie odslúžili svoje, iné nikdy nedostali šancu. Všetko sa Krágluje a poťahuje UV lakom. Rekordéri vydržia aj desaťročie s novými nástrekmi, ine modely sú odsúdené na náhradu skorej. Jeden zo stavitelov sa nechal počuť, že niektoré nové kocky a ich farby im to neulahčujú...



Pred ďalšou budovou nasleduje dôsledné varovanie dávať si pozor, byť ticho a nasledovať toho pred vami. Vnútri je tma, len asi každý piaty ma slabú baterku a schodami vychádzame na úzke pochôdzky. Pod nami sa nič netušiaci návštevníci plavia v pirátskej jaskyni. Postupne prejdeme ponad všetky scénky a vychádzame von. Ešte prejsť okolo budovy záhradníkov kde potichu nabíjajú ich elektrické vozíky. Presne si to nepamatám, ale majú na starosť okolo stovky druhov rastlín o rádovo vyšsom počte kusov. Deti idú na jazdu v "autoškole" a my máme skoro hodinku voľna pred obedom. Ten je formou bufetu v "hradnej reštaurácii" a nesie sa v hodovacom duchu.
Späť na hoteli začiname prednáškou o možnostiach práce vo firme LEGO. Rozlúčiť sa mal prísť aj niekto z vedenia firmy, ale pri návrate z Mexickej fabriky zostal trčať na Londýnskom letisku. Zastúpila ho riaditeľka komunikácií Charlotte a všetkým poďakovala za účasť. Neočakávaným krokom bolo poďakovanie organizátorkam od holandského AFOLa, ktorý im dal malú trofej z logom programu, bolo vidieť, že ich to dosť vzalo, navyše to je koniec jubilejného 10teho ročnika. Trochu to oddialilo posledný bod, ale predsalen pred nás predstúpil Steen Stig Andersen a predstavil tohtoročný set - model vláčika z parku - a jeho krátku históriu. Ešte hromadné podpisovačky setov - od autora, od organizátorov a niektorí chceli aj od účastníkov, spoločné fotky či výmeny kontaktov a môže sa ísť domov. V našom prípade ešte krátka hra "kufrového tetrisu" v snahe naskladať všetko bezpečne do auta.


Koniec.
A link na video priamo od organizátorov


A na koniec pár úvah. Ak by som to mal zhrnúť stálo to za to a keby som sa mal rozhodnúť so súčasnými vedomosťami tak by som to spravil znovu. Zmenil by som pár vecí:
- Bral by som si zápisník, nielen na zapisovanie toho čo sa dozviem ale aj s predpripravenými otázkami, kopec z nich som sa zabudol spýtať
- vzhľadom na to že moja zrkadlovka je už stará, tak vyžaduje manuálne nastavenia a žere čas. Riešil by som už len moderný kompakt so slušným ISO a širokou uhlovou vzdialenosťou. Cvak, cvak automatika, nestácať čas...
- Doniesol by som si vizitky s kontaktom (prepisoval som firemné)
- Objednal by som zlavnenú noc z piatka a naplánoval odjazd tak, aby som sa neponáhľal už v piatok
- Vybral by som si viac prachov dopredu, hlavná karta sklamala a na druhej bol nízky limit
- A tým pádom väčšie auto
- Natrénoval stavanie
- Zlepšil obzory čo sa týka hodnoty dielov a polybagov

A pár všeobecných názorov.
Príprava
Toto video obsahuje kopec údajov a obrazov čo sa dá vidieť a oveľa viac, pre niekoho to môže postačovať.

Jazyk
Všetko je to v angličtine, takže aspoň pasívna znalosť je nutnosť, nepomôže ani to ak idete viacerí a vie len jeden - on z toho poriadne nič nebude mať a ani ten čo nevie. Bez aktívnej znalosti sa dá, ale prichádzate o interacie s ostatnými účastníkmi a zamestnancami LEGO. Obtiažnosť je cca na strednej úrovni, pre väčšinu z nich nieje angličitna materský jazyk, takže žiadne kvetnaté reči, na druhú stranu je tam prízvuk a technické reči. Vo videu vyššie sú príklady, ak je problém porozumieť podstate toho videa, nemá to moc význam.
Inak sa može stať, že prepočujete dobré rady ako "neotvárať viac ako jeden šuflík naraz" a padne na vas box plný kociek. Áno to sa stalo a miesto nadávok sa celý večer chodili pýtať či je dotyčná v poriadku.

Deti
Nepredpokladám, že tam niekto od nás zobere dieťa, keďže cena je plná zaň. Z nášho turnusu tam asi tretina detí nemala čo robiť a o ďalšej som si neni istý. Hovoria, že od 7 rokov, ale podľa mňa tak aspoň 10 a viac. Jo a zase ten jazyk.

Dovolenka
Niektorí ľudia tam idú na otočku, čo podľa mňa má význam len ak im tam niečo zalacno priamo letí a nemajú dovolenku. Keďže je to v strede týždňa (utorok večer - piatok na obed) tak si myslím, že zobrať si ten deň navyše a pozrieť si Dánsko sa oplatí. Navyše ak človek ide vlastným autom, tak tie vzdialenosti sú dosť blízke. Je tam toho dosť - ZOO a akvária, Kodaň, historické miesta, príroda,..
Trochu sa od toho odvíja aj termín, ja som kvôli cestovaniu naschvál bral posledný.

Cena
A sme tu, kde sa chlieb láme. Cena minulý rok bola 13.000 DKK co bolo asi 1750 Eur, tento rok je to už 14.500 DKK. V tom je komplet program s ubytovaním na 3 noci, ale bez dopravy na miesto.
Na koľko si človek hodnotí zážitok je jeho vec, ale niektoré z výhod tejto akcie majú urćitú hodnotu:
 - Najprv najjednoduchšia časť - platba ide cez LEGO Shop a tým pádom sa pripisujú VIP body, akurát je to Dánskym pomerom, tj za 13.000DKK je 1300 bodov. V DK je za to 650DKK (87Eur), ale v DE/AT len 65E. Takže ak sa to minie v Dánsku, je to 5% z ceny, inak o asi 3,6% hneď priamo zľava.
 - Ako hlavný ťahák je tu set dávaný na konci. Verejný trh s nimi je tak malý, že cena sa nedá odhadnúť. Navyše nikto z firmy LEGO negarantuje čo to bude za set, ťažko odhadnúť žiadanosť daného dizajnu a navyše občas sa objaví znovuvydaný. Tohtoročný vlak sa dával vystavovaťelom LEGO Fan Weekend v Dánsku v alternatívnom obale. A tých sa pár predalo okolo 1000Eur podľa BL. Predajom toho setu sa dá pokryť slušná časť nákladov. V prípade dvojice a predaja jedného setu sa to delí, ale zas jeden z dvoch sa predá s ľahšim srdcom ako jediný. Na Bricklinku štatistika ukázala 2 predané kusy za vyše 2000Eur v priemere, dá sa len hádať či išlo o reálne a realizované obchody...
 - Dostávajú sa špeciálne darčeky - Idea house minifig, LIT torso na vyskladanie na menovku, podobné torzo ale z HMV fabriky, samopotlačená kocka z tej istej fabriky, bricky s menami fabrík, menovka, dokonca Duplo truhlica so surovým granulátom ... tipujem že predajom všetkého tých 10% ceny sa určite získa.
 - V servisnom oddelení sa dáju nabrať zaujímavé dieliky, zloženie sa mení rok od roku a výhodnosť závisí od toho, či je to pre vlastnú potrebu alebo nie a či má AFOL naštudovanú hodnotu dielikov. Tu je príklad obsahu 2 sáčkov v štýle z každého aspoň jeden kus, diely na minifigy sú každý zvlášť.
 - Pri jednej zástavke sa dalo vybrať polybag z košika, boli tam kusy za euro ale aj za 25E. Aká ponuka bude nabudúce nik nevie.
 - V kupónoch k permanentke bol jeden na 30% dole zo setu, sú určite sety kde sa to oplatí aj pri vyššej dánskej cene. Legolandshop máva aj exklusives.
 - No a nakoniec zamestnanecký obchod, keďže sety je oficálne zakázané obchodovať, tak ja sa pobavím o téme "zaplatil som prachy aby so mohol minúť ďalšie prachy, ale v zľave" prípadne "bývam LEGO Ježiškom pre celé moje okolie aj na narodeniny, meniny a samé jednotky" alias nepredávam ale darujem. Všetko je tam 50% dole z dánskej ceny, tá je o niečo vyššia ako u nás, takže tak 40% dole z cenníkovej. To sa oplatí pri exkluzivitách, taká Maersk loď v prepočte za 80E, či Horizon express za 60E, modulary atď. Ďalšou zaujímavosťou bývajú 75% zľavy na staršie sety - napr. 3v1 malé creatory, či Galaxy Quest - vhodné na kocky. Pre staviteľa s prehľadom zas možnosť nabrať si do pohára či sáčku z veľkých nádob netriedených dielov. Zvláštnosťou bola ponuka Dacta setov aj vrátane školských Mindstorms. Osobne si myslím, že ak si niekto zoberie napr. jeden Mindstorms EV3 na predaj, tak nikto nič nepovie, pretože aby sa na tom zarobilo, človek by musel brať po 2 zo všetkého drahého a to už podozrivé je (podľa našich odhadov z rečí, stane sa akurát to že znehodnotia krabicu).

Tak či onak, tá pôvodne vysoká cena sa dá znížiť, okoľko závisí už na každom človeku a čo sa bude dať získať o rok.



Prihlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Lego Inside Tour 2014 - report
« Odpoveď #4 : 31. Marec 2015, 19:42:31 »
Bonusové foto z archívu LEGO Idea House (obrázky by mali byť klikacie, nech to netapetujem)


Odhlásený matej

  • Príspevkov: 760
Re: Lego Inside Tour 2014 - report
« Odpoveď #5 : 31. Marec 2015, 20:02:47 »
Pekné, kde to je?? Tipujem( Dansko??)
Ti si videl aj nazivo tie krabicky??
Ak ano, tak to ti zavidim.
Ak ano vibav mi to pojdem stebou kvoli krabickam >:D

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1043
Re: Lego Inside Tour 2014 - report
« Odpoveď #6 : 31. Marec 2015, 23:40:46 »
Uuf celkom dlhe citanie :) ale rad som si to precital ked uz tam nemozem ist.

Kolko tam trvala cesta autom?

Co sa ceny tyka tak pre zapadniara to predsa len nie je az taka palka i ked niektory boli aj zdaleka.
Ked to tak porovnam s Tunisom a Egyptom kde sme boli na dovolenke tak je to dost, ale vidim ze su moznosti ako si tie naklady znizit ako si popisal.

Pozrel som aj aj video kde sa spomina aj Kladno a pobavila ma Prio 1 issue - neco podobne riesim v praci aj ja ale nie s chodom linky ale chodom aplikacie tak mi tam tie procesy, telefonaty, hladanie zavady, stanovene casy na vyriesenie atd. boli celkom povedome :)

Prihlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Lego Inside Tour 2014 - report
« Odpoveď #7 : 01. Apríl 2015, 01:01:02 »
matej: Však si to prečítaj, nepozeraj len tie obrázky. Hlavný závod a ústredie LEGO je len v jednej krajine ;) A keď začneš šetriť s nejakým cieľom tak o pár rokov si to budeš vedieť zaplatiť aj sám  ;)

STARHAWK:
Nebola to moja prvá cesta na sever, toto bol tretí pokus a spali sme v Kiel nejakých 100km od DE-DK hraníc. Prvý krát som to dal až na hranice (Flensburg) a druhý bol prúser keď pri nakladaní skapala baterka a stihol som to dať len po Hamburg (aj to o 3 ráno).
Moja bežná pohodlná doba cesty pri solo šoférovaní je okolo 12 hodín... ak sa vyspím predtým :D V tomto prípade moja digitálna stopa hovorí, že som 13:48 vyberal prachy na SK a 01:20 platil hotel. V tom je asi 20 minút obchádzky (keďže nemci robia uzávierky dialnice v noci), 15 minút márneho hľadania hotela (keďže Nemci kvoli susedom vypínajú neón!) a asi 10 minút kým nočný vrátnik pochopil platobný terminál :D
Takže asi 10:45 pohodovej jazdy BA-Kiel cez Čechy (na tej ich hopsadiaľnici 130kmh) a Nemeckom (160kmh GPS)
Z Kielu je to potom tak do 2,5h, ale v tomto prípade sme pokračovali až na sever Dánska a trajektom ďalej si spraviť 10 dňový okruh po Nórsku. LIT sme dali až cestou naspäť.

Takže pri troche snahy a skoršom vstávaní sa to dá dať na jeden šup. Ak sa vedia vystriedať dvaja tak to je v pohode. Teda záleží od tréningu  ;D

Prihlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Lego Inside Tour 2014 - report
« Odpoveď #8 : 01. Apríl 2015, 01:29:37 »
Ešte dodatok k tomu, že neoplatí sa ísť do Dánska len na otočku. Ono tie vzdialenosti niesú veľké a za 2 hodiny sa dá dostať zo stredu na koniec, či ostrov.
Tu je pár tipov:

- S vecí najbližšie Billundu sú Jelling stones - kamene a mohyly povodných obyvateľov, hneď vedla je malé múzeum zadarmo. Dá sa tam dostať aj dopravou za cca hodinu s prestupom cez väčšie mesto Vejle, ktoré má zaujimavé časti samo o sebe.

- S autom nieje problém byť do troch hodín na severnom cípe Dánska, je tam Oceanárium Severného mora - veľká nádrž s hľadiskom a pokrytím zorného poľa ala kino, kde plával aj obrovský mesačník, výbeh s vydrami a pod. O niečo vyššie sú putovné piesočné duny [ur=http://en.wikipedia.org/wiki/R%C3%A5bjerg_Milel]Råbjerg Mile[/url] a Rubjerg Knude s polozasypaným majákom A samozrejme cíp Dánska v oblasti Skagen, dá sa ísť po pláži až na samotný koniec takmer do prielivu Skagerrak. Pri troche štastia sa dajú stretnúť tulene na pláži a ak nie, sú tam bunkre z druhej svetovej v rôznom stave. Bunkrovým open air múzeom vrátane výstupu na maják sa dá vlastne prejť aj pre mestečkom s akváriom .

- Cestou na východ je prostredný ostrov. Odense s príjemnými parkami, malými domčekmi a domom s múzeom H.C.Andersena (kopec informácií). Na južnej strane je zámok Egeskov stále v rukách śľachtickej rodiny - krásne záhrady, interiéry, múzeum veteránov automobilových aj motocyklových (cca 50+200), historické vozidlá Falck záchr. sluźby, labyrint, stíkačka ...

- A samozrejme na poslednom ostrove je Kodaň a okolie. V meste klasika centrum, (naozaj) malá morská víla, park Tivoli, hrad a kto sa nebojí može ísť do nezávislej Kristianie. Na juh začína je tunel+most cez prieliv do Švédska a tesne pred ním je národné akvárium Den Blå Planet, ktoré pri našej poslednej návšteve ešte len stavali. Má byť jedno z najväčších v Európe.
Na sever od Kodaňe je Helsingor so zámkom Kronborg z Hamleta a Švédskym mestom Helsinborg cez úžinu Oresund na dohľad. Trajekty jazdia niekoľko krát za hodinu a jazda trvá možno pol hoďku. Povedal by som, že primárne slúžia na zásobovanie Švédov alkoholom, na dánskej strane v historických uličkách sú pred domami vystavené prepravky s pivom, dajú sa prenajať vozíky na kolesách a pod...