Autor Téma: Výstava (BB)  (Prečítané 47782 krát)

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Výstava (BB)
« : 16. Apríl 2013, 22:07:23 »
Takze ako uz bolo spominane, zacal som riesit moznost vystavovania v Banskej Bystrici. Stretol som sa s pani, ktora ma na starosti BB muzea, dali sme si pivo a pokecali ;)
 
Zatial to bolo v teoretickej rovine, ci je to mozne, ci je zaujem o takuto vystavu a kde v BB by to mohlo byt. Zaujem samozrejme je, co sa miesta tyka padli tri navrhy. V budove radnice, v Thurzovom dome (oba objekty sa nachadzaju na BB namesti), alebo v Muzeu SNP. Radnicu som zamietol kvoli bezpecnosti aj napriek tomu, ze pani by to najradsej chcela tam, ale ponukane priestory su vo vstupnej hale verejne pristupne. Je tam sice straznik a kamerovy system, ale... Vo zvysnych objektoch by to bolo s vyberom vstupneho, takze by sa tam nedostali nahodny zbludilci. Thurzov dom je momentalne zatvoreny, prebieha tam digitalizacia zbierok, ktora by sa mala ukoncit do konca leta, takze teoreticky by slo spravit vystavu na jesen. V blizkej buducnosti by ma mal kontaktovat riaditel, s ktorym sa to bude riesit dalej. Co sa tyka Muzea SNP, tam uz maju na tento rok program, takze vystava by prichadzala do uvahy az buduci rok. Tiez rozmyslali, ze by to bolo vhodne spojit s MDD (cize vystava by obsiahla datum 1.6.), ale tento rok by sa to uz nestihlo a buduci rok je zatial prilis daleko.
 
Co sa tyka velkosti plochy, tam som presne zatial nevedel urcit, kolko bude potrebne, predbezne sme sa dohodli na 100m2, co by vychadzalo na niekolko miestnosti (popisy podorysov mi maju dodat). Pri dlzke vystavy sme to uzavreli na jednom mesiaci (zvycajne tam vystavy trvaju 2 tyzdne).
 
Co sa tyka poistenia, tak to je problem. Muzea na SK nepoistuju exponaty kvoli cene poistneho. Zvycajne je to 10% z hodnoty exponatu. (Ak ste/mate niekto blizko k nejakej poistovni, bolo by fajn to zistit). Dopravu exponatov zabezpecit vedia z jedneho miesta - cize by sme toho zhromazdili co najviac niekde, zvysok by sa dopravil individualne. Lokalny marketing urobia oni, v pripade poziadavky aj s vacsim zaberom. Zvysok si vieme omarketovat aj sami.
 
Co by tam radi mali je nejaky detsky kutik, kde by sa deti mohli pohrat a nieco si postavit, tak snad TLC nieco zasponzoruje ;) Tiez mi pani spominala, ze by to rada spojila s nejakou inou (hlavne detsky orientovanou) akciou v ramci kulturneho leta, pripadne v septembri sa kona v BB Radvansky jarmok, co by pritiahlo dalsich ludi. Tiez sa ma pytala, ci by sme vedeli postavit nieco podla ich poziadaviek - spomenula architekta Hudeca a jeho tvorbu (mrakodrap v Sanghaji). To by mohlo ist. Uz sme nad niecim takym uvazovali, navrhol som jej BB hrad (Barbakan), co sa jej tiez pozdavalo. No a tiez by bolo fajn, keby tam bolo nieco interaktivne, coho by sa mohli deti dotykat.
 
Dufam, ze som na nic nezabudol, je to vela informacii, ktore chcem rychlo napisat a preskakuju mi myslienky :)
 


Taktiez spomenula, ze v buducnosti by sa vystava mohla konat aj na hrade v Slovenskej Lupci a po rekonstrukcii Robotnickeho domu v BB by tam chceli nainstalovat stalu expoziciu, ktorej sucastou by mohlo byt aj Lego.
« Posledná zmena: 29. Júl 2013, 18:35:13 od MiKeL »

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #1 : 16. Apríl 2013, 23:11:16 »
Tak dem na to! Ja som za to, aby sme to stihli mozno este tento rok na jesen - cize v Thurzovom dome. Je super, ze vedia marketing zariadit ! To bude dolezita vec. (y)

Odhlásený kamil

  • Príspevkov: 416
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #2 : 17. Apríl 2013, 14:37:03 »
BB by ako lokalita mohla vyhovovat vacsine clenom fora. Miesto konania vyzera byt tiez fajn.
Do septembra zostavaju este 4 cele mesiace, co by mohlo byt dostatok casu na zorganizovanie tej vystavy a na stavbu exponatov.
Ak by sa vystava konala v case kedy bude aj ten Radvansky jarmok, tak to bude iba plus pre zvysenie navstevnosti.
Vravela ze si zabezpecia lokalny marketing, to je opat o jednu starost menej.
Doprava exponatov z jedneho miesta - dalsi plusovy bod pre konanie tejto vystavy.

Z vyssie uvedeneho vyplyva ze maju zaujem o vystavu, maju vystavne priestory, ponukaju nam dost velku pomoc co sa tyka propagacie a dopravy.


Podme na to, tento projekt sa mi pozdava.

Odhlásený Izmael10

  • Príspevkov: 448
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #3 : 17. Apríl 2013, 16:08:06 »
Ideálna by bola jeseň tento rok alebo na budúci. Inak ten hrad som pozeral možno by som to vyskúšal postaviť cez leto len by to bolo v LBG nie v bielej.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #4 : 22. Apríl 2013, 22:00:05 »
Takze mame nejake nove informacie. Mikel hovoril cez vikend s riaditelom muzea a nasa vystava je viac ako vitana. Buduci tyzden by mal prist pan riaditel do BA, tak s nim chceme dat meeting (kto by sa chcel pridat, nech sa ozve).
Vystava by sa mala konat od polovice augusta do polovice oktobra. Budeme mat k dispozicii 2 miestnosti s vitrinami z hrubeho skla a kamerovym bezpecnostnym systemom. Dalsie detaily si upresnime neskor.
Teraz ale uz rozhodne potrebujeme vediet, KTO prilozi ruku k dielu! Moja predstava je taka, ze vystava by mala byt prisposobena regionu v ktorom sa kona. Cize treba hladat co je pre dany region charaktristicke. Ideme do Banskej Bystrice - pre tento region je asi najcharakteristickejsie SNP. Tiez treba zohladnit dominanty regionu. Preto som aj Buda poziadal, ci by sa nepokusil o Barbakan v BB. Velmi zaujimave by bolo postavit napriklad budovu Muzea SNP v BB, ale je to snad to najtazsie co som kedy riesil! Ja osobne sa pokusam o pancierovany vlak z SNP. Privital by som, keby s aniekto pokusil o model lietadla pri Muzeu SNP, alebo nejaku vojensku techniku. Mimo tieto tematicke modely, ale potrebujeme aj ine MOCy. A preto privitame kazdu iniciativu. Potrebujeme hlavne VELKE stavby, ktore zaujmu navstevnika. Potrebujeme interaktivne stavby - ktore budu moct deti ovladat. Kludne mozte aj napady na tieto modely pisat !
No a na koniec samozrejme originalne LEGO modely. Tych mame my AFOLovia vsetci dost, takze s tym by mal byt najmensi problem (pri ochote vas AFOLov). S prosbou o pomoc sa samozrejme obratime aj na TLC !
Takze aby som vypichol to najdolezitejsie z tohto mojho prispevku - prihlaste sa KTO a s cim chcete participovat na tejto vystave. Skutocne uz potrebujeme mena, aby sme si vedeli zadelit pracu a pripravit program.

Odhlásený Buďo

  • Príspevkov: 1500
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #5 : 22. Apríl 2013, 22:13:10 »
V túto chvílu sa možem pustiť do Barbakanu ,i keď neviem presne jeho finálnu verziu.Čiže už žiaden nový projekt nerozbehnem .Každopádne môžem prispieť vlakmi ,ako poličkovími modelmi.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #6 : 22. Apríl 2013, 22:15:10 »
Od teba ani necakam nic ine, ako Barbakan. ;) Bude to ustredny model vystavy. A suciastky z vlakov by sa Ti mohli zist. Chybajuce diely na Barbakan budeme riesit, ked ho budes mat hotovy v CADe.

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #7 : 23. Apríl 2013, 10:52:37 »
JA sa hlasim ;)

Modularne MOC budovy. Rad by som sa pokusil o niektore z BB namestia ako kostol, radnica, Thurzov dom? :), kazdopadne budem stavat len z toho co mam, takze aspon dufam, ze to v tom bude rozpoznatelne. A plus pripadne dake orig. sety. Ak ostanu po budovatelskej praci.

Odhlásený kamil

  • Príspevkov: 416
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #8 : 23. Apríl 2013, 21:25:24 »
Ja sa tiež hlásim.
Problém u mňa je v tom, že nie som schopný postaviť obrovský MOC.
Moja LEGO zbierka pozostáva zo 100% z originálnych setov:
SW (tieto sety nerozoberám, takže na MOC ich nevyužijem)
Creator,
City,
lode imperial flagship 10210 a pomsta královnej Anny z PotC 4195,
stredoveká dedina 10193,
racers ferrari f1.

Takže v mojom prípade viem poskytnúť originál sety podľa témy a menšie MOCy do mestskej diorámy, prípadne koľajiska (budovy, vozidlá, motorové člny).
Ak by na výstave bola aj nejaká historická téma, tak môžem prerobiť tie dve lode alebo ich spojením urobiť nejakú väčšiu. Môj prvý MOC historickej lode vznikol s použití brickov zo setov 10210, 4195 a 10193. Išlo vlastne o moju verziu imperial flagship.
http://www.kostky.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=36049.0;attach=108199;image
Medzi 1. a 2. sťažňom má byť ešte záchranný čln a okolo lode bola voda z modrých a bielych brickov ktoré boli naležato.

Už som začal pracovať aj s bricklinkom, tak si pomaly doobjednávam potrebné súčiastky do mojich malých MOCov  :)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #9 : 24. Apríl 2013, 10:04:15 »
Jasne, si vitany Kamil! Pocitame teda s Tebou. (y)
Takze zatial sme: Budo, Mikel, Kamil a ja.

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #10 : 24. Apríl 2013, 11:42:23 »
Takze kto bude dalsi? dolfy3, drdano, frantoka, leggina, mesje, misoku, Paliason, phoenicis? Ak sa hanbite, mozte mi napisat aj postu ;)

Odhlásený drdano

  • Príspevkov: 784
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #11 : 24. Apríl 2013, 12:24:54 »
Nehanbime sa, len  ja mam teraz perny rok pred sebou, caka ma atestacia a vsetky nezmyselnosti suvisiace s tym, napr. mesiac vo Vysnych Hagoch, 2 mesiace v Banskej Bystrici (nie na vystave, ale na Detskom ARO v Detskej fakultnej), 2 mesiace v Martine na stazi a popritom praca tak na 100-150 stran a studium tak na 3-4 mesiace.... Neviem, ci budem stihat poskladat nieco, pretoze okrem Tower bridge aktualne nic nemam poskladane...
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

Odhlásený Izmael10

  • Príspevkov: 448
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #12 : 24. Apríl 2013, 15:15:38 »
Takze kto bude dalsi? dolfy3, drdano, frantoka, leggina, mesje, misoku, Paliason, phoenicis? Ak sa hanbite, mozte mi napisat aj postu ;)

Možno aj ja niečo, ale viacej toho budem mať v poprade (ak tá výstava vôbec bude). 

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #13 : 24. Apríl 2013, 15:59:04 »
Ja mam tiez perny rok, 2 decka na krku, to som rad ked postavim klasicky set obcas. Ale skusil by som sa zucastnit, a pripadne to spojit s nejakou dovolenkou, nahodou zvolenou do okolia bystrice :-)
Vacsina veci co mam maju aj ini (navyse vela toho mam este nepostavene), ale skusil by som poskytnut armadu kostlivcov + mensiu armadu rytierov, ak sa to bude hodit do nejakej scenerie.

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Výstava (BB)
« Odpoveď #14 : 26. Apríl 2013, 14:30:27 »
Aj ja idem s vami do toho, so mnou ratajte tiez urcite  8) ,minimalne dva velke modely urcite dodam, treti by som mal tiez stihnut do toho augusta dufam.