Na prepravu terénu pre koľajisko z výlohy som si minulý týždeň zbúchal takúto "klietku".
Materiál 4ks hranolov 4x6x200cm, 2ks latiek 2x9x200cm, nejaké kolíky, šróby a podpery na police, lepidlo. Cca 30-35 Eur v maloobchode v BA, tipujem že pri hľadaní by sa podarilo aj dosť menej. Alebo aj viac ak by bolo lepšie drevo ako nahrubo hoblený smrek...
Police sú zrecyklované kusy drevotriesky 50x75 - tj bez pár mm 2x3 baseplaty 32.
Tým že police sú nosné tak baseplaty môžu a nemusia byť spojené.
Je to robené tak aby sa mi to vošlo tak tak do kombíka na výšku pri zachovaní jedného zadného sedadla (s detskou sedačkou), tak tesne že musim vybrať koberec z kufra. Ak by som sklopil aj to sedadlo tak je to aj s rezervou (strecha je mierny oblúk a musel som to aj znižovať

)
Princípom je mať hotový podklad aj prípadne s terénom, čo sú veci ktoré dotvárajú vyzuál ale trvajú dlho dotvoriť na mieste. Takto sa to len vytiahne a spojí. Stavby sú v samostatných krabiciach a len sa položia na vyhradené miesto v teréne. Alebo napríklad do budúcnosti v prípade modularov sa dá celé prízemie nechať na teréne a skladovať len vrchy.
Záleží na tom koľko plochy treba prepraviť vs výškové potreby.
V mojom aktuálnom prípade zimnej výlohy je tam asi 62cm užitočnej výšky - cca 30cm zabrala doska s kopcom, ďalších 20cm pokračovanie kopca a do zvyšku som tak-tak vtesnal ďalšie dve dosky s námestím a nízkym terénom. Toto rozložené je 3x8 baseplates tj 75x200 dioráma s 9V okruhom. Potom cca hodinu to trvá rozbaliť, rozložiť tých cca 15 budov/stavieb, pár vozidiel a pár desiatok figov. Na rýchle rozloženie na 1 dňovú výstavu je to akurát.
V prípade že by sa skladoval nízky terén tak sa pripravená plocha dá rátať aj na metre štvorcové...
Výhodou je že samotné police sa dajú použiť ako podklad v prípade poskytnutých stolov. Alebo samotná klietka po doplneni priečnikmi a aspoň jednou "kozou" môže byť ako stôl.
Nevýhodou je že len to čo je tam teraz naložené jeden človek nevyloží/nenaloží z/do auta tak odhadom 40kg ak nie viac.