Predsa som hore
https://www.bricklink.com/v2/community/newsview.page?msgid=1279639No v skratke
- IT sa nezaprelo a kombinácia dvoch systémov BL a S@H spôsobila, že sa podarilo predať cca dvojnásobok hradu o ktorý bol najväčší záujem tj 10 tis. kusov miesto plánovaného maxima 5 tis.
- toto množstvo sa nebude znižovať, ale dodávka bude rozdelená na dve 5tis. časti zatiaľ predpokladane január a jún 2022,
- konkrétne hrad mal rozloženie 75% po 1 kuse, 15% po 2 kusoch, 5% spolu po 3 a 4 kusoch a zvyšných 5% po max 5 kusoch,
- aby to bolo fér voči ostatným tvorcom tak sa aj zvyšné 4 sety z prvého kola ešte otvoria na ďalších max 5tis dodávok od 3. augusta, tie budú tiež dodané v júni 2022,
- už v tomto rozšírenom kole a ďalších bude max 1 kus na účet
- keď bude finálny dizajn tak sa kupujúcim dá vedieť cez email a ešte sa to dá stornovať
- ďalšie kolá budú posunuté ešte ďalej vzhľadom na využitie kapacít na rozširenie na max 10tis na set v každom kole.
- v ďalších by už dopredu mali byť známe niektoré veci ktoré se robili na poslednú chvíľu ako napr ceny
- rozdelenie po regiónoch malo slúžiť na vyrovnanie dopytu v časových zónach a malo byť dynamické, avšak kvôli rýchlosti predaja toto nestihli aktivovať (úprimne takéto komplikácie plus obojstranné prepájanie BL a S@H systémov mi príde ako základ pre chybu dvojnásobného počtu

)
- prvotné rozdelenie do regiónov sledovalo ich odhady, napr NZ papagája nadhodnotili pre AUS/NZ
- BL bude spolupracovať s Ebay-om na nahlásení všetkých predpredajov lebo nespĺňajú garanciu poslania do 30 dní podľa ebay pravidiel
- tak isto bude predaj na BL zozačiatku blokovaný (ak som dobre pochopil tak do dodania druhej polovice z tých 10tis.)
- zatiaľ sa neplánuje žiadny jeden set (samozrejme hrad) navyšovať nad 10tis, jedným z dôvodov je limitovaná produkcia (že či by nestačil aj prísľub neskôr), nefér dať viac predajov len jednému dizajnérovi (bol návrh čo ked sa zriekne?), nechcú to moc rozširovať mimo AFOLov do konzumentských oblastí lebo sety neprešli bežným testovaním
- návody sa budú skenovať do aplikácie pomocou QR kódu zo setu, možnost si ich vytlačit je zatiaľ otvorená