K zalozeniu tejto temy ma primäli spomienky na obchody s LEGOm v Bratislave. Rad by som aj sam vedel, kde vsade v BA sa LEGO vlastne predavalo? Co mne pamat siaha, tak si pamatam nasledovne obchody:
Pred rokom 1990
v Bratislave LEGO predaval Tuzex (obchod so zahranicnym tovarom zo zapadu) a Prior (dnesne Tesco na Kamennom nam.). V 2. polovici 80. rokov pribudol znamy obchodik na Michalskej ulici. Tesne po revolucii si spominam na obchodik v Raci (pri OMV pumpe) v malom rodinnom domceku, u ktoreho som si nie sity, ci majtelka nebola pred rokom 1990 majitelkou prave toho obchodu na Michalskej. Mal som tu cest byt uplne poslednym zakaznikom tejto pani, ked uz obchodik v Raci nefungoval, ale na povale mala este nejake kusky, ktore som vzal.
Dalej si pamatam obchod, ktory predaval modely, ale aj LEGO v Petrzalke pri Drazdiaku. Otec mi ale hovoril, ze LEGO predavali aj v Ovsisti v Dome kultury (nadchod), co sa mi nechce verit. Ale tvrdi, ze to bolo tak. Vsetky tieto obchody uz zanikli. Neskor viem, ze predavali LEGO v kvetinarstve na Dlhych dieloch pri Piatniku (zrusene), dalej v Dubravke v kvetinarstve oproti Skleniku (asi stale predavaju), v Devinskej Novej Vsi (Pavla Horova) a vo Vrakuni na pesej zone (tiez uz zrusene). Na viac miest si nespominam.
V Trnave viem, ze LEGO mali blizko namestia v takom Dome kultury (alebo co to bolo) na prizemi. Take tmave skla to malo. Ale uz to je tiez zrusene.
V Dunajskej Strede bolo LEGO hned na niekolkych miestach - Duna Aruhaz na namesti (zrusene), potom obchodik s kocikmi (zrusene) a hracky blizko centra. Hlavne v tom obchodnom dome som este okolo roku 2000 kupoval Letisko SYSTEM a hrady z davnych cias a predaval na ebay.
V Malackach som vedel o 2 miestach - v obchodnom dome v centre na poschodi (nedavno tam mali este rovne 9V kolaje) a v hrackach kusok dalej. Myslim ze tie male hracky na poschodi uz LEGO nemaju.
V Seredi to je predajna zmiesaneho tovaru (papier/hracky) na hlavnej ulici. Tam som osobne nakupil v roku 2010 stare veci za asi 700.- €, vratane setu 5570.
V Novom Meste nad Vahom si pamatam, ze mali LEGO na namesti v centre v takom obchodiku, ale pochybujem, ze este funguje.
V Pezinku predavali LEGO na ul. M. R. Stefanika. Ale udajne tam uz tiez LEGO nemaju.
Takze tolko moje spomienky na obchody, ktore predavali LEGO.
Ak mate co doplnit (hlavne BA by ma zaujimala), tak budem rad. Pripadne tiez ak by niekto mohol potvrdit, ze predavali LEGO v Ovsisti.
Ale aj inde na Slovensku mozno mate spomienky na taketo zrusene obchodiky s LEGOm.